Григор Димитров: Не играх добре, но се борех здраво



07-01-2015 13:30 | Станко Димов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров призна след победата над Жереми Шарди, че далеч не е изиграл най-добрия си двубой, но в крайна сметка важен е успехът. Както е известно, Димитров се наложи с 3:6, 6:4, 7:6 (8) след два часа и половина игра, като в тайбрека на третия сет дори се наложи да спасява два последователни мачбола.

„Смятам, че се борих доста здраво, но все пак мисля, че бях малко далеч от мача, малко муден. Но съм щастлив, че излязох победител, знаех, че трябваше да играя малко по-добре, за да победя”, коментира българинът.

Григор Димитров също така сподели, че една от големите му цели е влизане в Топ 5 на ранглистата. „За да си част от Топ 5, трябва да печелиш големите турнири.

Просто няма друг начин, доказано е. Няма преки пътища. Играй най-добрия си тенис, дай всичко от себе си и всичко може да се случи”, завърши Димитров, чието рекордно постижение в класацията е достигането до №8.

В петък Григор Димитров ще излезе за втория си двубой на сингъл за годината, а негов съперник ще бъде Мартин Клижан. Победителят ще достигне до полуфинал в Бризбейн.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини