Григор Димитров – Жереми Шарди 3:6, 6:4, 7:6 (8)



07-01-2015 00:00 | Станко Димов

Григор Димитров - Жереми Шарди, II кръг от турнира на твърди кортове в Бризбейн, Австралия.

КОМЕНТАР НА ДВУБОЯ:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Григор Димитров):

1:0 Григор Димитров започна сезона с начален удар на своя страна. Първият гейм в срещата се очертаваше лесен и Гришо поведе с 40:15. Последваха обаче две грешки и изравняване на резултата. В този момент Димитров пласира два аса, първите си за сезона, и спечели подаването си.

1:1 И вторият гейм започна с предимство за сервиращия - 40:15, след което се стигна до равенство. На два пъти Григор Димитров достигаше до точки за пробив, но в решителните моменти Шарди показа изключително спокойствие и агресивна игра, което му помогна да спечели подаването си и да не допуска ранен пробив.

2:1 Сравнително бърз гейм, спечелен на 30, от Григор Димитров. Първата пауза в мача идва при преднина за българина.

2:2 Първият гейм на 0 от началото на двубоя и той е на сметката на Жереми Шарди.

2:3 Пробив за Шарди! Серията от спечелени точки на Шарди продължи и в този гейм, като французинът успя да поведе с 30:0. Григор успя да прекъсне серията на съперника си за 15:30, но след грешка от бекхенд на Гришо, Шарди стигна до първи точки за пробив. Нова грешка от бекхенд на Гришо, пратил топката в мрежата, позволи на Шарди да пробие още от първия опит.

2:4 Поредният оспорван гейм, в който се стигна до няколко равенства. В крайна сметка след ас на Шарди французинът спечели подаването си и затвърди пробива.

3:4 Григор Димитров печели подаването си на 30 и спира серията от поредни геймове на сметката на Шарди. Предстои нова пауза от 60 секунди, след която французинът ще сервира. Гришо трябва да търси връщане на пробива, ако иска да остане в сета. За тази цел ще има най-много две възможности.

3:5 Може би най-лесният сервис-гейм на Шарди от началото на двубоя, спечелен от французина на 0.

3:6 Гейм и първи сет - Жереми Шарди.
Нов, много неубедителен сервис-гейм на Димитров, при който французина поведе с 40:15 и получи два поредни сетбола. Българинът стигна до равенство, но при последвалия след това нов брейк-бол грешка нямаше.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Жереми Шарди):

0:1 Шарди спечели първия гейм в сета, но Григор Димитров има за какво да съжалява. Българинът пропусна точка за пробив, която бе спасена от Шарди с ас. Серията на французина продължава.

1:1 За първи път от началото на двубоя Григор Димитров успява да спечели подаването си на 0 и резултатът във втората част е изравнен.

1:2 Шарди навакса пасив от 15:30 и спаси подаването си. Без пробиви през втория сет до момента.

2:2 Бърз гейм на сметката на Димитров. Шарди "помогна" с няколко непредизвикани грешки.

2:3 Доминацията на сервиращите продължава. Няколко "бомби" от начален удар на Шарди, за които Димитров нямаше отговор. Нова пауза в сета, след която българинът ще сервира за изравняване на резултата.

3:3 Без проблеми за Григор Димитров, който печели подаването си и изравнява резултата. Най-накрая и малко положителна емоция на лицето на българина.

3:4 Геймът започна обещаващо за Димитров, който спечели първата точка. Шарди обаче отново избираше точките удари в точния момент и без проблеми успя да навакса крехкото изоставане в гейма и да съхрани подаването си.

4:4 Григор Димитров спаси точка за пробив, която се явяваше като скрит мачбол. Много труден гейм, който в крайна сметка за радост отиде на сметката на българина.

5:4 Най-накрая! Пробив за Григор Димитров, който след паузата ще сервира за втория сет. Българинът поведе с 40:0, но по някакъв начин допусна елементарни грешки и позволи на Шарди да стигне до 40:40. Последва нова точка за пробив, която този път бе реализирана.

6:4 Гейм и втори сет за Григор Димитров! Българинът спечели подаването си по трудния начин, след като трябваше да спасява 2 последователни точки за пробив (15:40). В точния момент обаче началният удар дойде на помощ на Гришо, който спечели няколко лесни точки от сервис и грабна сета.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Жереми Шарди):

0:1 Брутален първи гейм на третия сет. Около 10 минути игра бяха необходими на Шарди да спечели подаването си. Григор Димитров пък пропусна цели 4 точки за пробив, който можеше да го изстреля едни гърди напред още в началото на сета.

1:1 Бърз гейм на сметката на Григор Димитров, след който резултатът е изравнен.

1:2 Отдавна не се беше случвало - гейм на 0 на сметката на Шарди, който отново излиза напред в резултата в решителния трети сет.

2:2 Григор Димитров сам се вкара в неприятности, след като изпусна гейма от 40:0 и позволи на Шарди да стигне до равенство. За радост последните две точки бяха на сметката на българина, с което той изравни резултата.

2:3 Шарди отговаря със светкавичен сервис-гейм, който бе спечелен от французина за около 60 секунди. Нова пауза в сета, след която на сервис застава Димитров. Без пробиви в третия сет до момента.

3:3 Григор Димитров се измъкна сух от неприятна ситуация, наваксвайки изоставане с 0:30. Българинът обаче го направи със стил и в точния момент пласира няколко аса.

3:4 Шарди сервира брилянтно и спечели гейма на 0.

4:4 Гонитбата продължава. Димитров спечели подаването си на 15 и за четвърти път в сета стига до равенство в резултата.

4:5 За първи път от доста време насам гледахме оспорван гейм, в който се стигна до няколко равенства и точка за пробив пред Димитров. В ключовия момент обаче Шарди пласира уинър върху линията и успя да излезе от неудобната ситуация.

5:5 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров.

5:6 Жереми Шарди спечели последния си сервис-гейм в мача и си гарантира минимум тайбрек в третия сет. Предстои последна пауза, след която Григор Димитров ще сервира за място в тайбрек. При пробив мачът свършва тук.

6:6 Димитров също печели последния си сервис-гейм и ще гледаме тайбрек.

7:6 (8) ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът спаси 2 мачбола, пропусна също толкова, а при третия мачбол най-после се наложи и спечели мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини