Пийт Сампрас: Федерер ще спечели Уимбълдън 10 пъти



20-06-2010 15:24 | Николай Драгиев

 

Големият американски тенисист Пийт Сампрас даде мнение за предстоящия Wimbledon. Седемкратният шампион от Лондон смята, че Роджър Федерер може спокойно да подобри постижението му.

 

„Мисля че Роджър има сили да ме задмине на трева. Аз доминирах тук дълги години, а сега дойде неговото време. Смятам че той може да спечели осем титли от Wimbledon, а може и девет. Това би го изравнило с великата Мартина Навратилова. Но е напълно възможно Федерер да вземе дори десет купи. Не изглежда толкова невъзможно. Ако тази година защити титлата си и после вземе още три титли, то той ще има десет трофея на 31 години”, пресметна Сампрас.

 

Американецът от гръцки произход призна, че не е очаквал Швейцарския ас толкова бързо да подобри рекорда му по титли от Големия шлем. Както е известно Пийт има 14 трофея, а Роджър след успеха на Australian Open е с 16.

 

„Признавам си, че не смятах, че който и да е ще успее толкова бързо да подобри този мой рекорд. Но никога не съм искал той да остане вечен. Нито пък съм стискал палци Роджър да не успее, за да оцелее постижението. Напротив винаги подкрепям Федерер и ако някой ще подобри рекорда ми от Лондон, искам това да е точно той”, заяви скромно големият шампион.

 

Racketi.com

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини