Ново отличие за Григор Димитров



11-12-2014 15:34 | Станко Димов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е носител на "Спортен Икар" за постижение на годината на Фондация "Български спорт". Димитров завърши под номер 11 в световната ранглиста и изпраща най-успешната година в кариерата си. Специално жури от спортни специалисти и общественици присъди най-престижната награда на тенисиста. Фондация "Български спорт" за 23-и път определи победителите в останалите категории.

За отбор на годината е избран ансамбълът по художествена гимнастика, спечелил световната титла в многобоя от шампионата в Измир. За впечатляващо представяне приза за 2014 година заслужи алпинистът Боян Петров, който е първият българин, изкачил три 8-хилядника в една година.

За най-проспериращ млад спортист е определен 18-годишният боксьор Благой Найденов - олимпийски и световен шампион в категория до 56 кг.

За достойно представяне са отличени сноубордистката Александра Жекова (5-о място на Зимната Олимпиада в Сочи), борецът Александър Костадинов (европейски шампион в кат. 59 кг), щангистът Иван Марков (европейски шампион и световен вицешампион в кат. 85 кг), Станимира Петрова (световна шампионка по бокс в кат. 54 кг), Гергана Баръмова (два златни медала, бронз и второ място отборно на европейското първенство по бадминтон).

Многократната световна и европейска шампионка по борба Станка Златева е отличена за "Шампионско дълголетие".

Награда за "Феърплей" се присъжда на Мерлин Арнаудова заради толерантно и етично поведение след дисквалификация на европейското първенство по лека атлетика за ветерани.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини