Бившият треньор на Халеп: Семейството й пътува с нея, за да я забавлява



01-12-2014 13:28

Бившият треньор на световната номер 3 Симона Халеп разкри любопитни подробности за раздялата си с румънката. Той определи като основна причина затова "уникалния" начин на мислене на Халеп.

Благодарение на работата си с Фисет, който е бивш треньор и на Ким Клайстерс, Халеп достигна финал на "Ролан Гарос" и заключителния турнир на WTA, както и полуфиналите на Уимбълдън.

Сега тя ще работи с румънеца Виктор Йонита, а след това и с Томас Хьогщед през януари.

"Не усещам разочарование в края. Моят договор като треньор е до 12 месеца. Никога не знаеш какво ще се случи след това. Опитах да дам най-доброто от себе си до самия край. Симона взе своето решение - тя се чувства най-комфортно с румънци в екипа й.

"Тя има нужда от непрекъснати промени. Ето защо, например, на всеки турнир тя взима някой от семейството си, за да я "забавлява". В някои седмици е майка й, в следващи брат й, после е някой друг... за да не скучае. Обича да има хора край нея и се нуждае от това. Ето защо ми се струва, че ще й бъде трудно да бъде с треньор повече от година. Говорим за различен начин на мислене, на работа," смята Фисет.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини