С кого иска да пие кафе Федерер?



01-12-2014 11:01 | Станко Димов

Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер даде любопитно интервю за британското списание Sport. В него той говори за нещата, които харесва извън корта.

Швейцарецът се оказа запален почитател на филмовото изкуство.
"Лентата, която ми е направила най-голямо впечатление е "Гладиатор". Във филма има невероятни кадри, всичко е направено перфектно. Харесват ми също "Титаник" и "Аватар". Почитател съм и на поредиците за Джеймс Борн и Джейсън Борн", каза Федерер.

Той призна, че е изпитал силно смущение, когато пътувал в един самолет с Анджелина Джоли. Опитвал се дори да не гледа към нейното място. Но актрисата сама заговорила съпругата на Роджър Мирка и така се получил диалог. Анджелина се оказала много интересен събеседник, но швейцарецът се чувствал неловко, че тя му обръща толкова внимание.

Ако трябвало сам да се опише в три думи те биха били честен, спокоен и трудолюбив.

"Ако можех да избирам с коя световна личност - жива или мъртва - да пия кафе, бих го направил с Нелсън Мандела. Майка ми е от Южна Африка и съм прекарал много време там през ваканциите, така че познавам много добре историята на страната. Мандела беше най-великият човек в света. За мен би било голяма чест да се срещна с него, макар че не успях да го направя", призна бащата на две двойки близнаци.

Федерер би изиграл отново два мача, ако имаше тази възможност. Единият е този с неговия идол от юношеските години Пийт Сампрас на "Уимбълдън" през 2001 година. Другият е отново на свещената трева в Лондон и е загубеният финал от Рафаел Надал през 2008-а. Роджър би изиграл по различен начин няколко от последните разигравания в този епичен петсетов мач, за да спечели в полумрака на централния корт.

"Бих предпочел да заседна в асансьора с Марат Сафин. С него можем да си говорим с часове за какво ли не. Ако можем да сме трима в кабината, бих добавил и Анди Родик. Тогава разговорът би бил безкраен. И до момента съм в отлични отношения с Марат и Анди", завършва Роджър Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини