Федерер: Не съм на 100%, но съм позитивно настроен



20-11-2014 20:16

Роджър Федерер отчете, че не се чувства на 100% възстановен, но обеща да се раздаде напълно в двубоя си срещу Гаел Монфис в петък от финала за Купа "Дейвис" в Лил.

"Щом ще изляза на корта, означава че съм в състояние да играя. Ще бъде трудно. Ако и не си на 100% става още по-тежко заради публиката, заради съперника. В началните мачове никой не знае какво ще се случи. Играта при тези условия поставя много въпроси, включително и пред мен.

"Ще видим. Само мачът ще ни даде всички отговори. Днес тренирах като целта не бе да се опитам да съм на върха на възможностите си - по принцип не тренирам в деня преди мач. Доволен съм, че ще мога да играя. Беше трудна седмица и съм доволен.

"Никога не съм бил песимист. В неделя и понеделник бях по негативно настроен. Пресмятах какви са рисковете, но сега гледам от позитивната страна," заяви Федерер.

Първоначалният план в швейцарският лагер е бил Федерер и Стан Вавринка да участват във всичките пет мача от сблъсъка. Включително и на двойки. Сега обаче се очаква в срещата при дуетите да излязат специалистите Марко Киудинели и Микаел Ламер срещу Жулиен Бенето и Ришар Гаске.

Очаква се мачовете да се играят пред над 27 000 зрители в Лил. Има дори вероятност да бъде подобрен рекорда по посещение. Той е поставен преди осем години в сблъсъка на Испания и САЩ - 27 200 души са присъствали тогава. Очаква се 3000 от тези фенове да бъдат швейцарци, които да подкрепят любимците си.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини