Шампионски характер



15-11-2014 17:47 | Станко Димов

Новак Джокович е първият финалист на финалите на АТР в Лондон. Това стана факт, след като световният №1 спечели двубоя си с Кей Нишикори с 2:1 сета, в отделните части 6:1, 3:6, 6:0. Японецът има за какво да съжалява, тъй като в началото на третата част имаше 2 поредни точки за пробив, които не реализира, а в последствие се срина.

За първи път от началото на турнира шампионът не само загуби сет, но и имаше сериозни затруднения с играта си. Началото на двубоя с нищо не се различаваше от срещите от груповата фаза на Ноле, където той почти не губеше геймове.

За по-малко от половин час игра сърбинът поведе с 6:1, а освен това тръгна и с пробив във втория сет. В ответния гейм обаче Нишикори успя да върне пробива, при това след двойна грешка на Джокович, което доведе до бурни овации от страна на публиката. Това по никакъв начин не се хареса на шампиона, който от своя страна иронично аплодира реакцията на публиката.

Пробивът сякаш показа на Нишикори, че неговият съперник не е непобедим. В следващите минутки японецът не само изравни играта, но дори и взе превес. Така се стигна до 8-ия гейм, в който Нишикори осъществи нов пробив и поведе с 5:3, след което със сервис на своя страна не трепна и взе сета – 6:3. За първи път от началото на турнира Джокович загуби сет!

В третата част първи шанс, при това златен, се откри пред Нишикори. Още в началния гейм японецът стигна до 2 поредни точки за пробив, но и в двата случая се поддаде на емоцията и допусна непредизвикани грешки, което доведе до изравняване на точките – 40:40. Джокович, като изключително опитен състезател, реагира мигновено и коригира играта си. Световният №1 не само съхрани подаването си, но влезе в серия от геймове, с което си заслужи и крайния успех.

Съперникът на световния №1 във финала ще стане ясен тази вечер след двубоя Роджър Федерер – Стан Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини