В шампионски стил



12-11-2014 23:27

Втора убедителна победа в група "А" на финалния "Мастърс" записа Новак Джокович. Световният номер 1 надви с 6:3, 6:0 Стан Вавринка за малко над час игра.

За Новак това бе 17-а победа над играч от топ 10 през 2014-а и по този важен показател той също е убедително на върха. Самият Вавринка пък имаше само едно поражение от състезатели от десетката за годината.

Така Джокович има нужда да спечели и третия си мач от груповата фаза, за да е 100% сигурен, че ще остане на върха в ранглистата. В третия си двубой той ще се изправи срещу Томаш Бердих, срещу когото води с 16:2 в преките битки.

Първият сет започна в много високо темпо. Вавринка успя да пробие още в първия гейм, който премина през няколко равенства. Джокера имаше шанс да направи рибрейк, но Стан се спаси с отличен минаващ от форхенд. Пробивът бе затвърден за 2:0, но след това на корта имаше само един тенисист.

Джокович повиши нивото си неимоверно бързо обърна ситуацията в своя полза. Той проби на нула, за да изравни общия резултат. След това серията му набъбна до пет поредни гейма, в които спечели 20 от разиграни 23 точки. В крайна сметка защитаващият титлата си Джокович приключи с 6:3.

Тоталното превъзходство на Джокович се изрази в резултат 6:0 във втория сет. Така Ноле е с 29 поредни успеха при игра на твърди кортове в зала.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини