Роджър Федерер на финал в Хале след трудна победа



12-06-2010 18:25 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Роджър Федерер се класира за финала на силния турнир на трева в Хале. В предпоследния си мач преди Уимбълдън швейцарецът имаше доста проблеми срещу германеца Филип Пецшнер, но го надигра със 7:6, 6:4. Това е 29-ата поредна победа на трева за Роджър, който се бори за шеста титла в Хале.

 

Двубоят между двамата продължи точно 91 минути и особено през първата част бе крайно интересен. Пецшнер дръпна уверено с 5:3 в първата част, но Федерер се закрепи като се добра до тайбрек. В него бившият номер 1 надделя със 7:3 точки.

 

Роджър дръпна с пробив и 3:2 във втория сет. Още в следващото му подаване Пецшнер имаше 2 точки да връщане на пробива, но пропусна шанса си, а той бе последен за него в този мач. Федерер дръпна с 4:2 и до края бе повече от убедителен.

 

Във финалната среща ФедЕкспрес ще срещне друг бивш номер 1 - Лейтън Хюит, който също демонстрира прекрасна игра на трева. Битката между двамата има богата история. Двамата са играли 24 пъти, а в тях съотношението е 17 на 7 в полза на 16-кратния носител на титли от Големия Шлем.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини