Шампионът се завърна подобаващо



10-11-2014 23:26

Шампионът от последните две години в заключителния "Мастърс" Новак Джокович започна защитата на титлата си в доминиращ стил. Сърбинът надигра с 6:1, 6:1 за само 56 минути игра най-добрия играч от US Open Марин Чилич.

"Това бе страхотен, страхотен мач за мен. Много съм доволен от представянето си. Марин е шампион от US Open и е уверен в себе си, но успях да неутрализирам сервиса му като връщам възможно най-много топки в игра," заяви Джокович.

Попитан как ще прекара времето си в Лондон, той отговори: "Ще прекарам известно време в парка с моето малко куче. За съжаление семейството ми не е тук - съпругата ми и детето ми не са с мен. Няма да ходя по пъбове," допълни още той.

В първия сет Джокович бе много убедителен. Той стигна до пробив за 2:1 и до края не даде никакви шансове на съперника. Чилич пък го улесни максимално като вкара под 40% първи сервис. Тази част продължи едва 26 минути.

Джокович направи няколко изумителни изпълнения на старта на следващия сет и проби бързо за 2:0. Чилич показа признаци на пробуждане и върна пробива на нула за 1:2. До края на мача обаче той бе тотално надигран от световния номер 1, който затвърди статута си на фаворит за спечелването на трофея в британската столица.

Дотук през сезона Джокович вече има 58 победи и 16 от тях са срещу тенисисти от топ 10. Ако сърбинът стигне до титлата то той ще стане първият състезател след Иван Лендъл през 1987-а с три поредни трофея от заключителната надпревара.

В тази група "А" по-рано днес Стан Вавринка победи Томаш Бердих със същия резултат от 6:1, 6:1.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини