Федерер: Новак ще определи кой ще бъде №1



10-11-2014 12:45 | Станко Димов

Роджър Федерер започна по убедителен начин участието си на финалите на АТР в Лондон. В неделя вечер, швейцарецът се наложи с 6:1, 7:6 (0) над Милош Раонич след едва 88 минути игра. След срещата Федерер не скри амбициите си да спечели турнира за рекорден 7-и път, както и да се върне на върха на световната ранглиста.

„Мисля, че ще бъде много специално, ако отново успея да се върна на върха на ранглистата. Бил съм там и знам колко много означава това, защото спечелването на титла се постига за една седмица, или две седмици, но изкачването до №1 е съвсем друга работа. Ще се опитам да стигна до там (№1), но определено Новак ще диктува какво се случва на върха”, коментира Федерер.

Швейцарецът също така коментира и легендарното си съперничество с Новак Джокович. Ако през седмицата те се срещнат в Лондон, то това ще бъде техен 37-и дуел.

„Знам, че с Новак правим страхотни двубои. Наистина се забавлявам да играе срещу него. Двубоите с него са равностойни.

Имам специална връзка и в отношенията с Рафа, защото с него имаме много силни и паметни двубои от много години насам, може би от 2004-а. Особено след като с него сме играли толкова много във финали от Шлема, което не може да се каже за другите.

Обичам да се връщам назад във времето и да си спомням кои бяха най-трудните ми съперници на корта. В началото изпитвах сериозни затруднения срещу Хенман, Налбандян, Хюит, Родик. За мен беше много интересно да играя срещу тях. Късметлия съм, че Андре Агаси игра дълго и имах възможността да се изправя срещу него, някъде около 15 пъти, ако не бъркам”.

Във вторник Федерер ще се изправи срещу Кей Нишикори в двубой от дневната сесия в „О2 Арена”. Победителят ще направи решителна стъпка към класиране на полуфиналите в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини