Надал щастлив, че се прибира вкъщи



11-06-2010 22:51 | Николай Драгиев

Рафаел Надал пожела на своя сънародник Фелисиано Лопес да спечели турнира в "Куинс Клъб". Големият шампион призна, че е бил по-слаб и отчете силните страни на противника си. Все пак Рафа отчете и добрите страни на отпадането - ще може да погледа Световното по футбол и ще се прибере в родната Майорка.

 

"Нищо не ми остава освен да го поздравя за успеха. Надявам се, че ще спечели и титлата. На моменти и аз играех добър тенис, усещам го. Познавам уменията си и тъкмо затова усещането ми е, че играя добре в момента," обясни Надал.

 

А сега за Надал предстои един приятен уикенд у дома... "От Индиън Уелс през март не съм се прибирал. Нямам търпение да прекарам един уикенд с моето семейство и приятели. Може и малко голф да поиграя. Освен това ще погледам Световното по футбол. Винаги опитвам да гледам футбол, тъй като това е любимият ми спорт," призна си още световният номер 1.

 

Доволен от победата си бе и победителят Фелисиано Лопес. "Играх доста стабилно, дори и от основната линия. А когато бях зад основната линия се стремях да съм агресивен. Отлично знам, че това е единственият начин да победиш Надал. Радвам се, че успях да се преборя с него," заяви Лопес.

 

Испанецът ще има за съперник Марди Фиш в полуфиналите, който има много сходна на неговата игра и излиза често на мрежата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини