Случи се: Рафаел Надал с първа загуба от април



11-06-2010 17:03 | Станко Димов

Поредната сензация на турнира "Куинс клъб" в Лондон е факт. Световният номер 1 Рафаел Надал стегна куфарите, след като претърпя загуба в два сета от сънародника си Фелисиано Лопес. Рафа отстъпи с 6-7 (5), 4-6 след близо два часа игра и стана поредният фаворит, който си тръгва рано-рано от надпреварата.

 

От своя страна пък Лопес изигра страхотен мач, като на моменти показа, че разликата от 30 позиции с Надал не е реална. По-рано в хода на турнира изхвърчаха 4-кратният шампион Анди Родик, първата ракета на Великобритания Анди Мъри, Марин Чилич и Новак Джокович.

 

Мачът започна много интересно, като в първите 2 гейма двамата си размениха по един пробив. Последва стабилна игра при начален удар, особено при Надал, като логично сетът се реши с тайбрек. Там нетипично Надал допусна леки грешки и след 5:7 точки загуби сета.

 

През втората част играта продължи да бъде повече от равностойна, а отлично играещият Лопес първи стигна до пробив и поведе с 3:2 гейма. Надал обаче моментално върна жеста и изравни резултата. При 4:4 драмата отново се върна на централния корт на "Куинс".

 

Лопес натисна подаването на Надал, а световният номер 1 допусна втори пробив, при това с двойна грешка в решителния момент. Така чудото бе на път да стане. 31-ия в света Фелисиано Лопес имаше сервиса на своя страна и можеше да затвори мача. Дългокосият левичар не се поколеба и поднесе поредната сензация в британската столица.


Загубата е първа за Надал от началото на месец април. Тогава Рафа отстъпи с 1:2 сета на Анди Родик в полуфиналите на турнира от "Мастърс-1000" сериите в Маями. По този начин Лопес прекъсна серията от 24 поредни победи на световния номер 1.

 

"Неговият сервис бе страхотен," обясни Надал, който се отказа от турнира по двойки заради болки. "От основната линия той използваше много ефективно своя слайс, а от форхенд нанасяше тежки удари. От своя страна аз играх много ефективно от форхенд, особено в сравнение с вчера. Това е позитивното за мен," допълни Рафа, който се прибира в Испания, за да си почине преди Уимбълдън, който започва на 21-и юни.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини