Страхотен Истомин не успя да спре машината Надал



10-06-2010 21:20 | Станко Димов

Световният номер 1 Рафаел Надал продължава наказателната си акция. Испанецът записа макар и трудна победа над Денис Истомин и си осигури място на 1/4-финал на турнира "Куинс Клъб". Въпреки успеха остава висящ въпросът с физическото състояние на Рафа, което не изглежда перфектно към момента.

 

Рафа се наложи със 7-6 (4), 4-6, 6-4 след близо 4 часа (мачът бе прекъснат за около 2 часа заради дъжд). Най-лошата новина за Рафа бе в началото на третия сет, когато се наложи на корта да влиза физиотерапевт. "Матадора" се държеше за дясното коляно, но в крайна сметка се оказа, че няма място за притеснение и мачът продължи. 

 

Двамата направиха страхотен първи сет, който Надал спечели след тайбрек. Още в началото на втората част обаче Истомин проби и до края не сгреши, изравнявайки резултата. Отличният тенис на "Куинс Клъб" продължи и в заключителния трети сет.

 

Истомин се държа повече от равностойно на Надал, като на моменти на корта не се разбираше кой точно е световният номер 1. В крайна сметка обаче опитът на Надал и сърцатата му игра му донесоха успеха в двубоя. За място на полуфинал Надал ще спори със сънародника си Фелисиано Лопес, който се справи лесно с Жулиен Бенето (Франция).

 

"Днес бе много труден мач за мен. Истомин играе добре на трева, има добър сервис и плоски удари. Като цяло мисля, че денят бе тежък за мен. Вятърът също ми пречеше на корта. Той правеше топката по-ниска, а аз обичам да играя при по-топло време и по-високо отскачащи топки. Както и да е. Продължавам напред и това ме радва", каза след мача Надал.

 

Относно травмата си, Рафа сподели: "Изпитвах известна болка и исках да разбера какво точно става. Извиках физиотерапевта, за да се уверя, че мога да продължа мача".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини