Григор няма да отиде в Лондон като резерва



30-10-2014 19:56

След отпадането си на турнира от "Мастърс 1000" сериите в Париж Григор Димитров окончателно загуби шанс за директно класиране на финалния турнир на осемте най-добри в Лондон.

Освен това българинът не смята да присъства в Лондон и като резерва. Той може да бъде в тази позиция като алтернатива, ако някой от състезателите получи травма.

"Ако отида там искам да е, защото съм го заслужил, а не да се надявам някой да се контузи. Това не е в мой стил," обясни Димитров пред "Екип".

Относно днешната загуба Гришо бе прям. "Той просто игра твърде добре, няма какво повече да кажа. Очаквах подобно нещо, но не вярвах че ще задържи такова ниво от началото до края. Допуснах някои грешки в началото и той пое контрола над случващото се.

"Няма да крия, че съм разочарован. Трудно е да се справиш с подобен момент. Искам да си почина няколко дни и ще направя равносметка на 2014-а година. Не съм си променил мнението - няма да отида като резерва в Лондон," каза още световният номер 11.

При всички положения краят на сезон 2014 е разочароващ за Григор. Преди "Мастърс 1000" в Торонто през август той бе №5 в годишната ранглиста, а сега няма да успее да завърши годината в топ 10.

"Научих много, независимо че това се получи по-бавно отколкото очаквах. Чувствам се по-уверен, а това идва с повече победи. Мисля, че следващата година ще бъде много силна за мен дори в сравнение с 2014-а, която е най-добрата ми до момента. Очаквам повече от 2015-а и защо да не спечеля някои много големи турнири," коментира още той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини