Димитров - Куевас 6:0, 6:3 (гейм по гейм)



29-10-2014 17:39

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започна с победа участието си в "Мастърс 1000" в Париж. Той победи 34-ия в света Пабло Куевас от Уругвай с 6:0, 6:3 за 62 минути игра.

Така в следващата фаза той ще се изправи срещу Анди Мъри.

ОСНОВНАТА СХЕМА!

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

ПЪРВИ СЕТ:

1:0 -
Отличен първи гейм за Димитров, който с лекота затваря в своя полза.

2:0 - Гришо продължи да доминира на корта и бързо поведе 40:15. След това с ново чудесно разиграване, в което пласира къса топка успя да пробие.

3:0- Българинът обърна от 0:30 до 40:30. След това се стигна до равенство. Димитров не тръпне и с хубави сервиси приключи в своя полза като затвърди реализирания пробив.

4:0 - Двамата си размениха по няколко оспорвани разигравания. Може би най-интересното от тях бе спечелено от Гришо за 30:30. Поставеният под напрежение Куевас сбърка и отново се наложи да спасява точка за пробив, но този път се справи. В крайна сметка Димитров отново пробива при третата си възможност и то с къса топка от ретур!

5:0 -
Отново с лекота за първата ракета на България. Той приключва на 15 с поредица хубави сервиси.

6:0 - Гришо спечели чудесно разиграване, за да изравни 30:30. След това и мрежата малко помогна на Куевас, който получи геймбол. Димитров спаси общо две поредни точки за приключване на сета и на свой ред реализира такава. И то след двойна грешка на Куевас, който бе разколебан от ново чудесно изпълнение на българина. Само 24 минути игра дотук!

ВТОРИ СЕТ:

1:0 -
Трудно начало с много грешки от Григор Димитров на старта на втората част. Той успя да обърне от 0:30, но пропусна няколко поредни геймбола. Той все пак не допусна изненада и продължава серията си в мача.

1:1 - Куевас печели първи гейм в мача и изравнява резултата. Този път уругваецът сервира много добре.

2:1 - Григор допусна нови слабости в гейма си и се наложи да спасява първа точка за пробив. Той обаче се справи и то в много продължително разиграване. След това убедително затваря в своя полза и отново повежда.

3:1
- Куевас поведе бързо 30:0, но след това последваха грешки от негова страна за равенство 30:30. Димитров се възползва и получи шанс за първи път да пробие в тази част. Последва страхотен ретур на българина и той пробива.

4:1 - Пробивът е затвърден сравнително лесно. Куевас дори не успя да стигне до равенство в този пети гейм, въпреки агресивната си игра.

4:2 - Уругваецът сервира добре и съумя да задържи изоставането си до само един пробив.

5:2
- Димитров се приближава само на малка крачка от спечелването на мача. С лекота взима подаването си.

5:3 - Куевас поведе 40:0 с четвъртия си ас в мача. Малко след това той затваря с хубав минаващ удар от бекхенд.

6:3
- Отлично проведен гейм от Григор Димитров, който поведе 40:0. В крайна сметка реализира втория си мачбол и печели за мач. Той ще играе в следващата фаза с Анди Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини