Федерер: Показах най-добрия си тенис



25-10-2014 03:25

Особено доволен от представянето си остана Роджър Федерер след двусетовия си успех със 7:6(4), 6:2 над Григор Димитров в четвъртфиналите на турнира в Базел. Тази седмица той търси шеста титла в родния си град.

"Нивото, което показахме бе много високо. Показах най-добрия си тенис през тази седмица. Използвах възможностите си. Особено в първия сет и при начина, по който Григор сервира. трябваше да отразявам четири сетбола, което е трудно, но се възползвах от шансовете си. Това се отплати и се представих стабилно в тайбрека.

"Цялостно съм много доволен от представянето си. Атмосферата бе страхотна и се радвам за аплодисментите, които получих. Чудесно е да се завърна в Базел," обобщи Федерер.

Федерер коментира и сензационната загуба на Рафаел Надал от 17-годишния Борна Чорич. "Определено се изненадах от поражението на Надал. През цялото време си мислех, че ще стигне до обрат, но Чорич игра невероятно добре. Това бе изумителна изява от негова страна. Всичко това сами ми подсказа, че трябва да внимавам с Григор.

"Никога не бях виждал Надал да играе толкова зле. Не ми е приятно да го гледам така. Не мога да си обясня решенията му. Странно е, че изобщо участва. Но той даде най-доброто от себе си," заяви Федерер.

В момента Федерер все още има шанс да се завърне на първото място в световната ранглиста. Ако вземе титлата в Базел той ще изостава само с 500 точки от Новак Джокович преди турнирите в Париж и Лондон.

"Все още не мисля за мача с Карлович. Важното е да се възстановя след днешния двубой. Радвам се, че играя в Базел. Феновете тук са невероятни. Надявам се да успея да им предложа поне още два мача," каза в заключение Федерер за следващия си съперник Иво Карлович, срещу когото води с 11:1 в преките битки. Двубоят е от 17,30 часа.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини