Димитров – Федерер 6:7, 2:6 (гейм по гейм)



24-10-2014 22:23 | Станко Димов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна в четвъртфиналите на АТР 500 турнира в Базел. Световният номер 2 Роджър Федерер победи българина след 7:6(4), 6:2. Така той ще играе в полуфиналите с Иво Карлович.

Това е втора победа над българина за ФедЕкспрес. Следващата седмица Гришо ще играе на "Мастърс 1000" в Париж.

КОМЕНТАР НА МАЧА
:

ПЪРВИ СЕТ
:
* Димитров сервира първи

1:0 - Гришо имаше проблеми с първия си сервис. Федерер демонстрира изключително агресивна игра. Той спечели блестящо разиграване от форхенд за 30:30, а след това предложи нова отлична комбинация с излизане на мрежата. Григор бързо обаче спаси точката за пробив с печеливш от форхенд. Последваха два добри сервиса и геймът е спасен.

1:1
- Далеч по-убедително Федерер печели подаването си. Той сервира на ниво и приключва на 15.

2:1 - Гейм на нула за Григор Димитров. Отлично сервиране този път за българина, който не оставя шансове на местния любимец.

2:2 - Федерер сервира много добре и поведе 40:0. Григор спечели убедително следващото разиграване с мощен форхенд, но нямаше сили за повече.

3:2 - Швейцарецът е по-стабилен в разиграванията. Той търпеливо спечели две от тях, но Григор пласира и два мощни сервиса за 30:30. В този момент Федерер пропусна да размине българина на мрежата и да стигне до шанс да пробие. Гришо отново повежда.

3:3 - Страхотни сервиси от Федерер. Маестрото печели на нула.

4:3 - Димитров реализира добри сервиси за 30:0. В крайна сметка Федерер съумя да спечели само една точка. Българинът печели важният седми гейм.

4:4 - Втори пореден гейм на нула за Федерер. Той е загубил само две точки на свое подаване. Той изглежда много уверен в момента.

5:4 - Гришо спечели едно от най-хубавите разигравания до момента, като размина на мрежата Федерер за 30:15. Федерер съумя да изравни като хвана линия от трудна позиция. След това обаче Гришо сервира добре и затваря в своя полза.

5:5 - И пак. Гейм на нула. Майсторска игра на Федерер, който тотално доминира. В последното разиграване и Григор му помогна при размяна на мрежата.

6:5 - Много оспорван гейм. Григор спаси точка за пробив с хубав сервис. Последваха няколко равенства. Федерер от своя страна допусна нехарактерни пропуски от форхенд, с които можеше да притисне българина. Въпреки това един от най-оспорваните геймове в мача дотук отива в полза на Димитров, който си осигурява поне тайбрек.

6:6 - Федерер допусна няколко грешки. Гришо игра много разумно и поведе 40:15 с цената на поредни сетболи. Федерер обаче се спаси като сервира добре и дори реализира ас от втори сервис, за да изравни. Българинът имаше още два поредни шанса да пробие, но Федерер пак бе безгрешен на начален удар. След поредица страхотни разигравания бившият номер 1 в крайна сметка се спасява и достига до тайбрек.

7:6 - Федерер достигна веднага до мини-пробив, а след това реализира отлични сервиси за 3:0 точки. Двамата си размениха по един мини-пробив и размяната на полетата дойде при 4:2 за местния представител. Оттук нататък Федерер не остави никакви шансове на Григор Димитров и затвори със 7:4 точки.

ВТОРИ СЕТ:
* Федерер сервира първи

1:0 - Димитров започна по-добре и дочака грешки от Федерер като поведе 30:0. Последваха леки грешки на българина и той не се възползва от удобната ситуацията.

2:0 - Федерер реализира фантастично воле за 30:15, а след това и изумителен бекхенд по правата за 40:15. Първата точка бе спасена с печеливш форхенд от Димитров, а втората с шестия му ас в мача. Григор пак трепна в решителен момент и от спечелена позиция прати форхенд в аут. При третия си шанс Федерер нямаше проблеми и категорично надигра Димитров.

3:0
- Федерер бързо се откъсна 40:0. След това Григор взе две точки като при втората изненада излезлия на мрежата швейцарец. При третия геймбол ФедЕкспрес печели и продължава серията си.

3:1 - Серията на бившия номер 1 продължи и той пак постави под напрежение Григор Димитров, печелейки първите две разигравания за 30:0. Гришо отговори с добро сервиране и без затруднения обърна в своя полза.

4:1 - Григор допусна поредица грешки и бурно изрази яда си след тях. Федерер затваря на 15.

4:2 - Оспорваната битка за всяка точка продължава. Гришо не бе убедителен и Федерер го притисна за 30:30. След това българинът все пак намери сервиса си и измъква подаването си.

5:2 - Федерер допусна нехарактерна грешка за него за 30:30. След това обаче пласира два поредни неспасяеми сервиса и се доближава само на гейм от победата.

6:2 - Федерер майсторски се възползва от ново колебание на българина. При 30:30 швейцарецът притисна от ретур Григор Димитров и излезе на мрежата. Българинът сгреши с цената на мачбол. И той бе реализиран веднага с грешка на Димитров.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини