Keep calm and Подкрепяйте Григор Димитров



20-10-2014 17:38

Отново чета псувни и обиди по адрес на Григор Димитров след финала в Стокхолм. Всички сме малко разочаровани, защото имаше шанс – шанс, който изпусна. Но някои от нас забравят срещу кого игра Гришо, а именно срещу Томаш Бердих.

Бердих е победим съперник, Гришо го е побеждавал три пъти. Но на финала в Стокхолм нещо се обърка, Гришо бе пробит за 0:1 гейма в втората и третата част, а това се оказа достатъчно. В решителния сет Бердих беше железен меко казано, покачи нивото на играта си, успокои се, постави Григор под напрежение. И тук идва време да си спомним, че Бердих е №6 (от тази седмица) в световната ранглиста. И е там, защото го е заслужил.

Но аз съм сигурен, че Бердих и Гришо отново ще се срещнат и нашето момче ще вземе сладък реванш. Всички искахме Григор да спечели титлата в Стокхолм, всички искахме за втора поредна година отново той да вдигне трофея, но както каза и Бердих, може да има само един победител.

Все пак трябва да сме щастливи, защото българинът показа хъс, характер, желание за победа през целия турнир. Григор демонстрира качества, достойни за един истински шампион, какъвто несъмнено е. Гришо е човекът, който заслужаваше титлата не по-малко от Бердих. Григор трябва да е доволен от себе си и от играта си.

Не напразно нашето момче е известно с прякора Mr. Hot Shot. Направи разигравания, които ние и всички в тенис средите ще помним дълго време. Може би онези две магически точки срещу Джак Сок са се запечатали най-ясно в главите на всички ни. Определено Григор не заслужава всичките обиди изговорени по негов адрес.

Той единствено може да съжалява, че не добави още точки към годишната ранглиста за Мастърса в Лондон и за изпадането от топ 10. Обеща ни много важно нещо след загубата, а именно: “Няма да се оставя на разочарованието.” И разбира се това е най-доброто решение след загубен финал, защото Григор има още два турнира преди края на сезона – в Базел и в Париж.

Оставащите два турнира са много важни за нашето момче, защото той все още има шанс да се класира за Лондон. Григор остава №11 в ранглистата за тази година с 3,555 точки, а Анди Мъри е №8, тъй като спечели титлата във Виена. Разликата между Гришо и Мъри е 330 точки. Предстои турнирът в Базел от категорията ATP 500, носещ никак не малко точки, а след това Мастърса в Париж, който пък носи още повече точки. И, ако Григор се представи силно на тези два турнира има реален шанс за класиране в първата осмица. Така,че нека пожелаем на нашето момче успех в тези така важни турнири за него.

Димитър Беловски

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини