Марин Чилич спечели 13-а титла



Марин Чилич спечели 13-а титла
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-10-2014 17:02 | Станко Димов

Марин Чилич затвърди силната си форма, триумфирайки на турнира за Купа Кремъл. На финала в Москва хърватинът надви с 6:4, 6:4 Роберто Баутиста Агут.

За 26-годишния хърватин това бе първи титла след историческия триумф на US Open през лятото. Общо за сезона Чилич вече има 54 победи и 18 загуби. Само Роджър Федерер е записа повече победи от него – 61.

За Чилич това бе 4-та титла през сезона и общо 13-а в кариерата. Почти половината (6) от трофеите си Чилич е спечелил на твърди кортове в зала.

Благодарение на успеха Чилич стана вторият представител на Хърватия, който печели Купа Кремъл. Първият бе наставника на 26-годишния тенисист Горан Иванишевич, който стори това през 1996-а. Победата днес осигури на Чилич близо $150 000, както и 250 точки за ранглистата.

Както е известно, хърватинът стана петият тенисист, който има гарантирано участие на финалите на АТР в Лондон следващия месец.

От своя страна Баутиста Агут можеше да спечели третата си титла за сезона, при това на трета различна настилка. По-рано през годината испанецът триумфира на трева в Хертогенбош, както и на клей в Щутгарт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини