Димитров – Бердих 7:5, 4:6, 4:6 (гейм по гейм)



19-10-2014 15:50 | Станко Димов

Световният номер 7 Томаш Бердих АТР 250 турнира в Стокхолм. Чехът детронира шампиона от 2013-а Григор Димитров след 5:7, 6:4, 6:4.

Вижте развитието на двубоя гейм по гейм -

ПЪРВИ СЕТ:  
*Димитров сервира първи

1:0 - Два отлични сервиса пласира Григор, за да поведе 30:0. Последваха няколко непредизвикани грешки и от двамата. Григор пропусна два геймбола при 40:15. Бердих дори нямаше нужда да прави кой знае какво, за да достигне до първа точка за пробив, която обаче пропусна с лека грешка от бекхенд. Българинът не реализира три поредни възможности да затвори в своя полза. След това той спечели брутално разиграване, с което си спечели аплодисментите на публиката. Геймболът този път е реализиран.

1:1 - Бердих сбърка лековато в първото разиграване, а след това Григор проведе много разумно следващата точка, за да поведе 30:0. Грешка на Димитров и мощен сервис на чеха бързо възстановиха равенството. След това сервиращият пропусна два поредни геймбола. При втория Гришо пласира страхотен форхенд с над 120 км в час. Ново хубаво разиграване в полза на световния номер 10 му донесе първа точка за пробив, но той я опропасти с лош форхенд в аут. Бердих стига до равенство.

2:1 - Бердих помогна максимално на Димитров с две непредизвикани грешки. Григор се възползва и спечели на 15, а в последното разиграване разнообрази играта си с успешно излизане на мрежата.

2:2 - Гришо съумя да спечели първото разиграване, но оттам нататък не получи никакви шансове от Бердих. Чехът намери първия си сервис.

3:2 - Майсторско сервиране. ДимиЕкспрес поведе бързо 40:0. След това Бердих спечели разиграване с майсторско воле, но нямаше сили за повече.

3:3 - Резултатът е изравнен отново. Бердих започна с два печеливши сервиса, но Григор отговори с чудесен печеливш от форхенд по диагонала. Това обаче остана единственото, което успя да направи.

3:4 - Две поредни непредизвикани грешки допусна Григор, а след това направи и двойна. Така Бердих поведе 40:0. Втората точка за пробив е реализирана.

3:5 - Най-добрият българин започна добре и спечели първото разиграване, но веднага след това сбърка ретур при втори сервис. От много удобна позиция Бердих прати форхенда си далеч в аут за 15:30. Последва чудесно разиграване, в което Григор Димитров майсторски го размина на мрежата с цената на две точки за пробив. Те бяха веднага спасени с отлични сервиси. Бердих получи шанс да затвори, но последва нов печеливш на Димитров. Все пак Бердих се спасява и затвърждава.

4:5 - Григор без проблеми поведе 40:15, но след това допусна втората си двойна грешка. Бердих пък реализира чудесен минаващ удар и изравни 40:40. Все пак световният номер 10 остава в сета.

5:5 - Димитров спечели хубаво първо разиграване, а след това притисна съперника и го накара да допусна предизвикана грешка. При 15:30 Бердих реши да рискува и прати форхенда си много в аут, след което бурно изрази яда си. При първата точка за пробив той пласира блестящ сервис, но от спечелена позиция прати форхенда си в мрежата.

6:5 -
Гришо спечели ключово, дълго разиграване за 30:0 и то от много трудна ситуация. Той затваря на нула и си осигурява минимум тайбрек.

7:5 - Димитров реализира три изумителни изпълнения като при последната дори Бердих остана без думи. Българинът поведе 40:15 или два сетбола бяха пред него. От спечелена позиция на мрежата Бердих допусна да сбърка удар над глава и вторият сетбол е реализиран! Три поредни гейма в негова полза. Досега Григор няма загуба във финал след спечелен първи сет.

ВТОРИ СЕТ:  
*Димитров сервира първи

0:1 - Бердих пробива на 15. Той загуби първото разиграване, но след това тотално доминираше на корта и не остави никакви шансове на Димитров.

0:2 - Световният номер 7 затвърждава благодарение на отлично сервиране.

1:2 - Чехът продължи да доминира тотално на корта. С мощна игра той притисна Димитров като поведе 40:15. Лош ретур и шестият ас на Димитров доведоха до равенство. След това с отлична игра българинът се спасява.

1:3 - Бердих допусна грешка от форхенд, но след това бързо обърна в своя полза до 40:15. Той вече има шест аса на сметката си.

2:3 - Гейм на нула. Гришо сервира много добре и разнообрази играта си и с излизане на мрежата.

2:4 - Отговорът е подобаващ. Бердих поведе с лекота 40:0. Гришо успя да реализира един от най-хубавите си печеливши удари от бекхенд, но нищо повече заради седмия ас на съперника му.

3:4 - Поредица грешки от форхенд на Бердих максимално улесниха задачата на Димитров. Той дръпна 40:15 и реализира втората си възможност.

3:5 - Димитров започна с отличен ретур, но Бердих веднага отговори с осмия и деветия си ас за 30:15. В този момент Григор Димитров пропусна възможност да реализира минаващ удар с цената на точки за пробив. Бердих е само на гейм от втория сет.

4:5 - Българинът поведе с лекота 40:0, след което допусна непредизвикана грешка. При втория си геймбол той завърши с топовен форхенд по правата и остава в сета.

4:6 - Бердих не издържа в дълго разиграване от 23 удара за 0:15. Последва двойна грешка за 0:30. Бердих съумя обаче да обърне до 40:30 с добри изпълнения от форхенд, в които и Григор можеше да се представи по-убедително. В крайна сметка той изравнява сетовете.

ТРЕТИ СЕТ:  
*Димитров сервира първи

0:1 - Бердих започна по-убедително и спечели първите две разигравания. Димитров намери сервиса си и изравни за 30:30. С добър форхенд чехът получи възможност да пробие, но след това сбърка от слайс бекхенд и изрази бурно яда си. Григор пропусна геймбол и малко по-късно е пробит в повторение на ситуацията от втория сет.

0:2 -
Майсторски Бердих затвърждава на нула. Той вече има девет аса в мача.

1:2 - Без проблеми този път за Григор Димитров. Гейм на нула за него.

1:3 - Поредни мощни сервиси пласира Бердих и много бързо взе аванс 40:0. Той отново печели подаването си от втората възможност.

2:3 - Гришо започна зле и допусна двойна грешка, след която изостана 0:30. Впоследствие намери началния си удар и дори не се наложи да влиза в разиграване.

2:4 - Гейм на нула с лекота за Томаш Бердих.

3:4 - Ситуацията се повтори и чехът взе аванс 30:0. Григор отговори като го надигра в поредни разигравания за 30:30. Със страхотен форхенд Димитров достигна до геймбол, който реализира впоследствие.

3:5 - Началото за Бердих бе добро като с помощта на мощния си сервис стигна до 30:0. Последваха обаче непредизвикани грешки и се стигна до равенство. И в ключовия момент Григор подари точката на съперника си, който си реализира геймбола.

4:5 - Григор обърна от 0:15 и заставя съперника да сервира за спечелването на мача.

4:6 - Димитров спечели фантастично разиграване от 26 удара, за да изравни 15:15. Бердих обаче сервира чудесно заслужено триумфира.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини