Фелисиано Лопес с лекота надигра Григор Димитров



09-06-2010 16:25 | Николай Драгиев

Фелисиано Лопес с лекота надигра Григор Димитров във втори кръг на силния турнир на трева в "Куинс Клъб". Испанецът се наложи след 6:2, 6:4 като нито за момент не бе затруднен от първата ракета на България. 31-ият в света ибериец игра безкрайно спокойно, сервираше отлично и се възползва от всяко едно колебание на Димитров.

 

Все пак първата ракета на България защити 10-е точки, които спечели от миналия сезон, когато отново стигна втори кръг в Лондон като тогава загуби от шестия в света Жил Симон. Организаторите на Уимбълдън все още пазят три специални покани за последния момент, така че има теоретичен шанс българинът да получи някоя от тях, ако е впечатлил англичаните с изявите си.

 

Повратният момент в първия сет срещу Лопес бе при резултат 2:2, когато двубоят бе прекъснат заради дъжд. След подновяването на играта Гришо загуби 4 поредни гейма и очевидно бе изгубил добрия си ритъм, в който стартира.

 

Втората част бе равностойна, макар българинът отново да вкарваше нисък процент първи сервис - 47%. При разиграванията Гришо прибързваше и правеше доста непредизвикани грешки, въпреки че Лопес играеш само колкото да вкара топката в игра.

 

До 4:4 гейма и нямаше точка за пробив, а Лопес бе изгубил едва 2 точки при свой сервис. След куп грешки на Димитров, той губеше с 0:40. Той успя да спаси 2 от точките, но при третата поради пробива и мача на испанеца. Двамата запазиха драмата за последния гейм, в който Гришо сякаш на шега започна да пласира отлични ретури и да получи 3 точки за връщане на пробива. 

 

Опитният ибериец се справи с напечената ситуация и затвори мача с 6:4. Това е пета загуба на Григор срещу играч от топ 50. Единствената му победа досега е над Томаш Бердих в Ротердам. Въпреки всичко публиката в Лондон изпрати с аплодисменти Гришо след срещата макар да бе в очакване на световния номер 1 Рафаел Надал.

 

Григор Димитров - Фелисиано Лопес (гейм по гейм)

 

1:0 - Григор спечели без проблеми подаването си на 30. Гаджето на Гришо Симона е неотлъчно до треньора му Питър МакНамара.

 

1:1 - Фелисиано Лопес показва класа в първия си сервис гейм и не дава никакъв шанс на българина, който не взе и точка.

 

2:1 - Отново никакви трудности за Григор и той пак повежда. Гледайте мача на живо тук - http://www.fromsport.com/v-0/0/58/v-5892.html

 

2:2 - Лопес залага на любимата си тактика сервис-воле. Това му донесе успех на 15 точки. Вече започна да капе, така че най-вероятно мачът ще бъде спрян.

 

*** - 15:10 -  Двубоят бе прекъснат заради дъжд! Валежът над Лондон е особено силен, така че надали скоро ще гледаме тенис!

 

2:6 - Два пробива за Фелисиано Лопес му носят успеха в първия сет. Испанецът показа перфектна игра при свой сервис. Освен това спечели 9 от 11 точки при втори сервис на Григор. Закономерно българина не успя да се противопостави след паузата, тъй като с 45% вкаран първи сервис, не може да си равностоен на 31-ия в света.

 

Втори сет:

1:0 - Лесен гейм за Григор, който печели на 15.

 

1:1 - Гришо пак не успя да се противопостави на мощния сервис на Лопес, който пак печели на нула.

 

2:1 - Българинът навлиза в серия и вдига нивото си на игра. Той пласира няколко отлични сервиса и закономерно спечели на нула. Той вече има 6 аса.

 

2:2 - Първата ни ракета няма никакъв отговор на играта сервис-воле на Лопес. Испанецът пък играе безгрешно при свой сервис и не показва никакво притеснение. И отново - Григор не успя да вземе дори точка на испанеца.

 

3:2 - Димитров изглежда стабилен в този сет. Сервисът му работи добре и той печели трети гейм в тази част.

 

3:3 - Гришо взе най-после точка на Лопес, но нищо повече. Без проблеми за Фелисиано и този път.

 

4:3 - Доста разигравания имаше в тази част. Фелисиано е много по-спокоен и търпелив, което му носи доста лесни точки. Опитът на испанеца не бе достатъчен и Григор печели гейма си.

 

4:4 - Димитров няма отговор на сервисите на Лопес. Ако ситуацията продължава така, българинът има някакъв шанс единствено в тайбрек.

 

4:5 - За Лопес е достатъчно да държи топката в игра и това му носи грешки на Димитров. След подаръците на Григор, Фелисиано в крайна сметка реализира точката си за пробив след... втората двойна грешка в мача на българина!!!

 

4:6 - ЧУДОТО СЕ СЛУЧИ! Григор сякаш се събуди и направи невъзможното. Взе три поредни точки при сервис на испанеца. Това обаче не бе достатъчно. Лопес спаси къде с късмет, къде с класа точките за пробив и след това завърши без проблем мача.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини