Преди битката за Стокхолм и Лондон



19-10-2014 01:57

В неделя от 16,00 часа Григор Димитров и Томаш Бердих ще излязат в пряк спор за титлата от АТР 250 турнира на твърди кортове в Стокхолм. В шведската столица Димитров защитава титлата си от миналия сезон, а освен това залогът е огромен и за двамата в желанието им да се класират за заключителния турнир на осемте най-добри в Лондон.

"Харесвам шансовете си. Никога не се предавам, когато ми предстои финал. Радвам се, че отново ще играя такъв тук. Иска ми се всяка седмица да можех да защитавам титла. Това ме кара да давам най-доброто от себе си. Томаш е сред най-мощните играчи. И двамата много искаме тази титла и ще бъде интересно," заяви Димитров.

"Димитров държи да спечели тази титла, за да спечели точки и да бъде в борбата за място на финалите. Аз обаче съм в същата позиция. Ще дам всичко от себе си и ще се боря за нова титла," коментира и Бердих.

Дотук в кариерата си Бердих има отрицателен баланс във финали - 9 спечелени и 14 загубени. През настоящия сезон той триумфира в Ротердам, а през годините само веднъж е печелил повече от една титла - през 2012-а. Последният му финал бе през септември, когато в Пекин взе само два гейма на Новак Джокович.

В същото време Григор Димитров е с четири титли в пет изиграни финали. Защитаващият трофея си в Стохолм състезател води с 3:1 победи срещу Бердих. Две от тях са на твърди кортове. Единственият успех на чеха дойде този сезон на клей в Мадрид.

Преди битката световните букмейкъри определят Томаш Бердих като фаворит за трофея. Те определят ставки около 1,66 за негов при 2,20 за българина.

Срещата ще се излъчи пряко по бТВ action, а от Tennis24.bg ще я проследим с коментар на живо гейм по гейм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини