Пиронкова – Крунич 6:2, 6:3 (гейм по гейм)



16-10-2014 11:00 | Станко Димов

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова победи 21-годишната сръбкиня Александра Крунич (№109) в двубой от втори кръг на турнира за Купа Кремъл в Москва. Срещата е първа от програмата на централния корт за днес, като започва в 12:00 часа българско време.

Българката победи с 6:2, 6:3 за час игра в двубой, в който напълно доминираше.

Така тя се класира за четвъртфинал, където ще премери сили с Ирина-Камелия Бегу (Румъния), която вчера отстрани втората в схемата Екатерина Макарова.

КОМЕНТАР НА МАЧА:

ПЪРВИ СЕТ, Пиронкова сервира първа:

0:1 - Неубедителен старт за Пиронкова. Още в първия гейм Крунич стига до пробив.

1:1 - Крунич поведе 30:15, но след това допусна поредица от пропуски. На всичкото отгоре тя допусна двойна грешка при възможност за пробив и българката изравнява.

2:1
- Втори пореден гейм за пловдивчанката. Този път тя сервира добре и не срещна никакви проблеми.

3:1 - Битката е за всяка точка. Крунич пропусна да затвори в своя полза при 40:30. Пиронкова не само изравни, но стигна до точка за пробив след страхотен завършващ удар от форхенд. След това Крунич сбърка отново и е пробита за втори път.

4:1 - Гейм на нула за Пиронкова. Тя изчисти грешките от играта си, сервира добре, а бекхендът и по традиция работи отлично.

4:2 - Втори пореден гейм на нула. Този път за Крунич. Тя спира серията на българката след добро сервиране като успяваше да доминира с форхенда си.

5:2 - Трети пореден гейм на нула. 22 минути игра досега. Много ниско ниво в момента и то главно заради Крунич, която допуска множество непредизвикани грешки.

6:2
- Крунич поведе 30:15, но след това отново демонстрира слабост и допусна две поредни елементарни грешки. И така даде сетбол на Пиронкова. Сръбкинята обаче го спаси със страхотен печеливш удар от бекхенд. С блестящ минаващ удар Пиронкова достигна до втори пореден шанс да завърши сета. И тя го реализира благодарение на поредна грешка на Крунич. 14 непредизвикани срещу само 6 за българката дотук.

ВТОРИ СЕТ, Пиронкова сервира първа:

0:1 - Пиронкова поведе уверено 40:15 с добро сервиране. Крунич обаче спечели дълго разиграване като дори реализира удар с гръб към мрежата, по известен като хот дог. На всичкото отгоре Пиронкова даде шанс за пробив на Крунич, но все пак успя да спре серията от три поредни точки. След грешка от бекхенд Крунич стигна до втора, която този път реализира.

0:2 - Пиронкова спечели първите две разигравания бързо. След това обаче вместо да се възползва от добрата ситуация допусна пълен обрат до 40:30 и то без да е твърде затруднена. Стигна се до равенство, но Крунич все пак успява да затвърди пробива.

1:2 - Геймът започна добре за сервиращата българка. Тя поведе с лекота 40:15. След това Пиронкова сгреши лек удар над глава на мрежата. Все пак втората възможност бе реализирана и тя взима подаването си.

1:3 - Крунич печели на нула. Тя демонстрира чудесно сервиране и много атакуваща игра като форхендът й работи на ниво.

2:3 - Без проблеми за Пиронкова. Тя дръпна 40:0 след страхотен печеливш от форхенд. В крайна сметка тя реализира втория си геймбол.

3:3 - Крунич започна нервно и допусна две елементарни грешки, за да изостане 15:30. Нов пропуск от форхенд вече бе с цената на поредни точки за пробив. И на Пиронкова не се наложи да прави почти нищо, тъй като последва поредна слаба изява на съперничката й.

4:3 - Пиронкова започна много уверено и бързо поведе благодарение на сервиса си 30:0. След това пресили форхенд, който с малко излезе в аут. Серията на българката продължава и тя за първи път повежда във втория сет.

5:3 - Поредни непредизвикани грешки на Крунич още на старта и тя изостана 0:30. Сръбкинята стигна до равенство 30:30, но след това прати форхенда си в мрежата. Пиронкова нямаше нужда да прави нищо особено, тъй като получи нов подарък и тя пробива.

6:3 - Пиронкова затваря мача убедително. Следващият й мач ще бъде утре по обед и ще бъде предаван по Филм плюс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини