Димитров - Габашвили 7:5, 7:6 (гейм по гейм)



15-10-2014 17:47 | Станко Димов

Григор Димитров започна успешно защитата на титлата си в Стокхолм. Българинът победи със 7:5, 7:6(4) Теймураз Габашвили от Русия.

Така той се класира за четвъртфиналите в Стокхолм, като ще си гарантира 45 точки за ранглистата, както и малко над €15 000.

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

Първи сет
:
* Димитров сервира първи

1:0 - Гришо спечели много дълго разиграване за 15:0, а след това записа и ас. Габашвили спечели третото разиграване след чудесни форхенди, а Григор му помогна след това и с елементарна грешка на мрежата за 30:30. Отлично проведено разиграване от форхенд българинът му донесе геймбол, който бе спасен от трудна позиция от руснака. Все пак вторият геймбол бе реализиран.

2:0 - Габашвили стартира с двойна и две поредни непредизвикани грешки за 0:40. Пробив на нула.

3:0 - Димитров обърна при подаването си от 15:30. Той стори това с отлично проведено разиграване и завършващ от форхенд, последван и от ас. Пробивът е затвърден.

3:1 - Габашвили поведе с лекота за 40:0. Григор спечели хубаво по-дълго разиграване, а руснакът прати бекхенд в аут за 40:30. Все пак третият геймбол е реализиран.

4:1 - Григор игра страхливо, допусна грешки, а Габашвили спечели страхотно разиграване, за да поведе 40:0 и заслужи аплодисментите на публиката. Последваха три блестящи сервиса над 200 км/час и веднага резултатът бе изравнен 40:40. С бекхенд воле Димитров получи геймбол, а след това спечели и пета поредна точка.

5:1 - Габашвили демонстрира мощта в ударите си и поведе 30:15, след което Григор отговори с отличен минаващ удар за равенство. Хубав ретур помогна на българина да стигне до възможност пак да пробие и той се възползва.

5:2 - Димитров е пробит на 15. Той сервира много лошо и дори допусна двойна грешка при геймбола.

5:3 - Теймураз дръпна бързо 40:0. След това той допусна две грешки, но все пак нямаше проблеми да реализира третата си възможност и да застави българина да сервира за втори път за спечелване на сета.

5:4
- Отново грешките и от двамата са повече от завършващите удари. При 30:30 обаче Григор спечели благодарение на хубав сервис и завършващ форхенд по правата. Габашвили впечатли публиката с блестящо воле и спаси първия сетбол. Руснакът се възползва и със завършващ удар от бекхенд достигна до възможност да пробие. Тя бе отразена с излизане на мрежата от Димитров. Най-добрият уинър в мача на Габашвили последва като той го реализира от форхенд, с цената на нов шанс да пробие. Пропуск от форхенд за Гришо и вторият пробив е върнат.

5:5 - Гейм на нула. Габашвили има тотално надмощие и от 5:1 изравнява.

6:5
- Григор най-после започна да сервира на ниво и с лекота поведе 40:0. Габашвили върна една точка с хубав ретур, а след това Григор допусна нова непредизвикана грешка. Все пак третият геймбол е реализиран и Димитров спира серията на съперника.

7:5 - Габашвили сбърка на два пъти от добри позиции от форхенд и изостана 15:30. Григор обаче му помогна с недобро изпълнение в четвъртото разиграване. Руският състезател пропусна два поредни геймбола и си изпати. Григор достигна до втори сетбол и по страхотен начин го реализира, пращайки печеливш сечен форхенд по късия диагонал.

Втори сет:
* Димитров сервира първи

1:0 - Без проблеми за българина. Той сервира на ниво и затваря на 15.

1:1 - Габашвили също стартира добре с новите топки и дръпна с 40:0. Малко по-късно Димитров направи един от най-добрите си печеливши ретури за 40:30. В крайна сметка руснакът с хубав форхенд приключи в своя полза.

2:1 - Габашвили притисна световния номер 10 и благодарение на мощен форхенд форхенд поведе 30:15. Проблемите за Димитров обаче свършиха дотук, след като той приложи в игра най-силните си оръжия - добро сервиране и добри изпълнения от форхенд.

2:2 - Руснакът допусна поредна грешка във важен момент за 0:30. Гришо обаче не бе убедителен след това и му помогна, за да се стигне до изравняване 30:30. Оттам нататък мощният Габашвили с лекота затвори.

3:2 - Непредизвикани грешки от страна на българина го доведоха до изоставане 15:30. Габашвили му помогна с грешка от форхенд за равенство. Гришо пак се измъква.

4:2 - Дори без да полага големи усилия Григор Димитров поведе 30:0. След това Габашвили сбърка и не много трудно воле. А това значеше три точки за пробив. При втората от тях българинът реализира печеливш форхенд и той се откъсва и в този сет.

4:3 - От 30:0 Григор загуби лековато три поредни точки. Габашвили максимално го притисна и заслужи възможност за връщане веднага на пробива. На руснака дори не му се наложи да играе, тъй като Димитров го зарадва с двойна грешка.

4:4 - Никакви трудности за Габашвили. Много добро сервиране за него и той взима втори пореден гейм, изравнявайки резултата.

5:4 - Гришо дръпна бързо 30:0, но след това Габашвили пласира два поредни страхотни минаващи удари за 30:30. Сервиращият Димитров не успя да реализира един геймбол, а след това при равенство се спаси в много трудно разиграване.  След три равенства общо най-добрият ни състезател се измъкна и се доближава на гейм от спечелването на мача.

5:5 - Мощна игра на Габашвили, който затваря без проблеми на 15.

6:5 - Шампионът от 2013-а загуби първото разиграване, но след това доминираше изцяло благодарение на форхенда си, за да обърне 40:15. В този момент той допусна втора двойна грешка в сета, но вторият геймбол бе реализиран.

6:6 - Никакви шансове за посрещащия в началото. Габашвили реализира първия си ас в сета и с мощна игра поведе 40:15. Гришо се защити добре и успя да изравни. Руснакът обаче не трепна и с уверени действия все пак стигна до тайбрек.

7:6 - Григор първи стигна до мини-пробив за 2:0 точки. Авансът бързо бе пропилян с непредизвикана грешка и Габашвили изравни за 2:2. При 4:4 Димитров реализира един от малкото си печеливши удари от бекхенд и намери линията. Със страхотен слайс от бекхенд българинът затрудни Габашвили и поведе 6:4, а това означаваше два мачбола. С още един изключителен минаващ от бекхенд, Григор Димитров реализира още първия от тях. Жереми Шарди или Джак Сок ще бъде следващият му съперник в петък.

 



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини