Гришо: Следващата стъпка е към топ 5



14-10-2014 19:32

Преди началото на защитата на титлата си от турнира в Стокхолм Григор Димитров призна, че това едно от любимите му места по света.

"Стокхолм е като мой втори дом. Тренирал съм тук още като 14-15-годишен, а миналата година успях да спечеля и първата си титла в града. Това определено е нещо специално за мен. Много е приятно да се завърна и да видя името си на стената сред победителите през годините. Чувствам се готов да защитавам титлата си," разкри той.

АНКЕТА - Как ще се представи Гришо в Стокхолм?

Българинът оценява 2014-а като най-успешната за него, а за следващия сезон си поставя достигане до топ 5.

"Още съм в началото на своето развитие, но определено тази година е най-добрата в моята кариера. Не мога да скрия това. Следващата стъпка пред мен е да достигна топ 5. Съсредоточен съм върху това да приключа сезона наистина силно. След това искам да направя силна подготовка и да започна новата година по различен начин. Искам да приложа наученото и стъпка по стъпка да прогресирам.

"Колкото повече мачове играеш толкова повече увереност трупаш. Ставаш по-опитен, чувстваш се по-добре на корта. Знаеш как да се противопоставиш на различните опоненти. Не мога обаче да изведа едно нещо като по-значимо от останалите компоненти," разкрива българинът.

Гришо, който по традиция играе успешно в зала, не се чувства изморен и е уверен в силите си за добро представяне на оставащите няколко турнира от календара.

"Не се чувствам изтощен, въпреки че годината бе дълга. Изиграх много мачове. Не съм уморен. С нетърпение очаквам предстоящите турнири до края на годината. Това всъщност е едно от най-хубавите неща, че успях да остана в толкова свеж и в добра форма. А в края на годината подобно нещо е наистина важно. Искам да съм максимално подготвен, защото излизам във всеки турнир, за да го спечеля. А не просто заради участието."

Но каква е целта му и дали пробив в топ 5 е реален пред него? "Всичко е възможно. Нужни са няколко силни турнира. Изглежда просто, но в тези турнири трябва да се справиш с няколко от тези играчи и то в поредни седмици. Смятам, че това ще се случи и в момента съм амбициран да подобрявам представянето си," уверен е Димитров.

Безспорно участието в полуфиналите на Уимбълдън е постижението за 2014-а, което и той определя като водещо в представянето му. "Когато си в такава фаза от състезание не мислиш затова, а само как да се представиш максимално добре на корта. Как и кое може да направиш по-успешно. Това научих през тази година. Мисля, че за първи път успях да се представя наистина добре в турнирите от Големия шлем. Хубаво е да разполагам с този опит занапред," разкрива Григор.

Световният номер 10 казва също, че за него "би значело много" да защити трофея си в Стокхолм, но и да не успее "никой не може да ми отнеме вече спечелената титла".

На въпрос "Ще дойде ли Мария", Григор Димитров споделя с усмивка: "Тя трябва да играе на финалния турнир за годината, така че аз също ще й стискам палци. Определено ще има дори нужда от повече подкрепа."

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини