Григор Димитров отнесе Алекс Богданович при доиграването



08-06-2010 15:35 | Николай Драгиев

Григор Димитров надви натурализирания англичанин Алекс Богданович с 4:6, 6:3, 6:4 в първи кръг на турнира в Куинс. Това стана възможно, след като българинът бе повече от убедителен при днешното доиграване на двубоя. Така Гришо се поздрави с втори успех над 166-ия в света Богданович.

 

В първия сет Григор имаше проблеми със своя сервис и го вкара само в 47% при първо подаване. Двамата си размениха по един пробив в началото, но при 4:4 Богданович направи нов, който трансформира в 6:4 за първата част.

 

С подобрен сервис, Григор значително повиши както играта, така и самочувствието си за втория сет. Той проби два пъти съперника си и макар да спечели само 1 точка на втори сервис изравни резултата с 6:3.

 

При 2:1 за Богданович в третия сет, съдията Ларс Граф реши да спре двубоя, тъй като макар и лекото ръмене, предизвикваше опасност за сигурността на играчите. Така например Димитров на няколко пъти имаше сериозни проблеми да се задържи на крака.

 

При доиграването днес първата ракета на България нямаше почти никакви проблеми. Той допускаше много непредизвикани грешки, но въпреки това във важните точки печелеше без проблем.

 

Димитров проби още първия сервис гейм на Богданович след паузата. Интересното е, че това става по доста причудлив начин. Първо съдиите сбъркаха и дадоха преднина от 40-15 на Григор като Богданович не поиска "ястребово око". Англичанинът успя да спаси двете точки за пробив, но после направи цели 2 двойни грешки - 4:2 за Гришо.

 

Оттам нататък и двамата взимаха подаванията си без проблем. При сервирането за мача българинът можеше да бъде пробит, но спаси единствената възможност на Богданович и с малко късмет затвори с 6:4.

 

Неговият следващ съперник ще бъде испанецът Фелисиано Лопес. Двамата не са играли досега, като в момента Лопес е 31-и в ранглистата, а Григор 360-и.

 

Досега хасковлията си осигури 10 точки за ранглистата и 5430 евро от наградния фонд. При победа над осмия поставен Лопес, Григор ще спори за мач с Надал с победителя от двойката между Жулиен Бенето и Кевин Андерсън.

 

Григор Димитров - Алекс Богданович - 4:6, 6:3, 1:2 - гейм по гейм

 

1:0 - Григор повежда, след като пласира няколко чудесни сервиса.

 

1:1 - Богданович сравнително лесно изравнява геймовете.

 

1:2 - Богданович стига до пробив още при втората си възможност. 

 

2:2 - Григор връща пробива, след като представителя на домакините не сервира особено убедително.

 

3:2 - Гришо затвърждава пробива и отново повежда в резултата.

 

3:3 - Богданович прави отличен сервис гейм и затваря на нула.

 

4:3 - Григор измъква гейма, след като губеше 15:30. Българинът обаче подобри играта си и принуди Богданович да бърка, особено често от бекхенд.

 

4:4 - Богданович пак печели без проблеми и на нула!

 

4:5 - Гришо спаси точка за пробив в този гейм, въпреки че първоначално поведе 30-0. При втората точка, която получи, Богданович не сгреши и без проблеми взе гейма.

 

4:6 - Само след 30-ина минути игра Богданович затваря сета. Той реализира още първия си сетбол - 6:4. За съжаление на корта почва да ръми.

 

* - Съдията Ларс Граф се чуди дали да спре двубоя, тъй като над Лондон вали, макар и съвсем леко.

 

Втори сет:

 

1:0 - Гришо спасява гейма, след като губеше 15:30.

 

2:0 - Българинът получава точка за пробив и я реализира с чудесен форхенд. Григор като цяло изигра отличен гейм.

 

2:1 - Богданович бързо повежда с 40-0 и след втората си възможност за пробив осъществява рибрейк.

 

3:1 - Григор поведе 30:0 след отлично воле, а след това и хубав минаващ удар. Лошо придвижване на Богданович и последва 40-0 за Димитров. Първата ракета на България се възползва и с малко късмет той затвори на нула.

 

4:1 - Никакви проблеми за българина, който поведе с 40:15. В края на този обаче Гришо даже падна на земята в желанието си да хване една топка. Богданович успя да изравни по 40, но нищо повече.

 

4:2 - Богданович има проблеми със своя сервис през втория сет, но въпреки това успява да спечели за втори път подаването си.

 

5:2 - Безгрешен Гришо!!! Максимално улеснен от своя начален удар, българинът печели на нула.

 

5:3 - Богданович измъква гейма, след като Григор не е убедителен при ретурите.

 

6:3 - 84% вкаран първи сервис донесоха успеха на Григор в този сет. При това въпреки че той взе само 1 точка при втори сервис. Българинът се отчете и с 3 аса.

 

Трети сет:

 

0:1 - Богданович стартира третата част с гейм на нула.

 

1:1 - Богданович повежда с 30-0, но Гришо успя да изравни с два отлични удара от дъното на корта. Не особено добро воле на Димитров обаче даде точка за пробив на местния фаворит. Григор я спаси със сервис, а след това затвори гейма в своя полза.

 

1:2 - Богданович заслужено печели втория си сервис гейм.

 

* - Отново заваля леко над Лондон и мачът бе прекъснат временно.

 

14:35 часа - Двубоят между Богданович и Григор Димитров ще започно около 15:00 часа българско време и ще се предава по Евроспорт.

 

2:2 - Срещата стартира отново. Гришо губеше с 15:30, но успя да измъкне първия гейм след подновяването.

 

3:2 - Григор проби! При 15:30 съдиите сгрешиха и дадоха точка за българина, който поведе с 40:15. Отличен сервис и грешка от бекхенд на Гришо възстановиха равенството. Представителят на домакините направи цели две двойни грешки и на практика подари на Григор пробива!!!

 

4:2 - Димитров успя да затвърди пробива. Двамата достигнаха до 30-30, но след това първата ни ракета нямаше проблеми.

 

4:3 - Богданович печели на нула!

 

5:3 - Гришо поведе 30-0, допусна изравняване, но след това с лекота затвори.

 

5:4 - Димитров поведе с 30:0, но неприятни грешки от негова страна дадоха възможност на Богданович да направи 4 поредни точки.

 

6:4 - Три грешки на Григор върнаха в мача Богданович и се стигна до 30-40. Григор обаче успя да спаси точката за пробив. След това Димитров реализира първия си мачбол!!!

 

Снимка: Getty Images




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини