Григор Димитров: Никога няма да забравя финала с Ферер



13-10-2014 12:44 | Станко Димов

Григор Димитров ще направи опит да защити първата си спечелена титла – тази от турнира в Стокхолм. Надпреварата в шведската столица започва днес, а българинът ще започне защитата на трофея си във вторник или сряда.

В навечерието на надпреварата Димитров даде кратко интервю за официалния сайт на турнира, в което сподели амбициите си за надпреварата.

„Сезонът е към своя край, а много от тенисистите са уморени и искат да приключат годината. Но аз не гледам на нещата по този начин. Винаги съм развълнуван да пристигна на даден турнир и да се опитам да го спечеля, тъй като това е причината, поради която съм се записал за участие. Определено няма да има лесни кръгове, тъй като всеки се опитва да те победи, особено ако си защитаващ титлата си шампион. Това също е нещо, за което ще трябва да внимавам”, коментира българинът.

Запитан за спомените си от миналогодишното издание, когато на финала Димитров победи драматично Давид Ферер, хасковлията каза следното:

„Финалът определено ще бъде нещо, което ще помня до края на живота си. Предвид факта, че живеех тук за известно време, това прави трофея още по ценен за мен. Чувствам се уверен преди началото на турнира. До края на годината остават още няколко състезания и искам да приключа сезона силно”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини