Обещаващо начало (видео)



06-10-2014 16:36 | Станко Димов

Григор Димитров започна с безпроблемна победа участието си на „Мастърс 1000” турнира в Шанхай. В двубой от първи кръг българинът надви с 6:3, 6:3 състезаващия се за Узбекистан руснак Денис Истомин.

Срещата продължи малко повече от час, в който Димитров почти изцяло контролираше събитията на корта. Десетият в световната ранглиста Димитров ще научи името на следващия си съперник утре, когато се изиграе двубоя между Жулиен Бенето (Франция) и Цзе Чжан (Китай).

Българинът има нужда от силно представяне в турнира, за да може да съхрани шансовете си за участие във финалите на АТР в Лондон, където се срещат 8-те най-добри за сезона.

Анкета - КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ В ШАНХАЙ?
 
Григор Димитров започна отлично двубоя и за десетина минутки успя да поведе с категоричното 4:0. Последва обаче лек спад в играта на българина, което позволи на Истомин да върне един от пробивите, с което и интригата – 4:3. Сервирайки за оставане в сета обаче Истомин допусна нов пробив и позволи на Григор да поведе в резултата с 6:3 след половин час игра.

Втората част започна доста по-равностойно, като първи до точка за пробив стигна Истомин. Това се случи при 2:2, когато руснакът имаше преднина 40:15. Григор Димитров обаче намери първия си сервис в най-важния момент и успя да измъкне подаването си, след което на свой ред стигна до точка за пробив и не сгреши – 4:2.

До края нашето момче нямаше проблеми да подпечата успеха си, с което и достигането до втори кръг в турнира.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини