Григор Димитров – Денис Истомин 6:3, 6:3 (гейм по гейм)



06-10-2014 11:03 | Станко Димов

Григор Димитров започна успешно участието си на „Мастърс 1000” турнира в Шанхай. В първи кръг българинът надигра с 6:3, 6:3 Денис Истомин.

В следващата фаза той ще срещне Жулиен Бенето или участника със специална покана Цзе Чжан.

Това е четвърто участие на Димитров в Шанхай, като до момента българинът има 2 победи и 3 загуби в турнира. Миналата година Гришо загуби на старта от Кей Нишикори.

КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ В ШАНХАЙ - ГЛАСУВАЙТЕ ТУК!

РАЗВИТИЕТО НА МАЧА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ -


ПЪРВИ СЕТ: *Истомин сервира първи

0:1 - Гришо спечели първото разиграване по страхотен начин като излезе на мрежата и след второто воле завърши в своя полза. След това Истомин сбърка от бекхенд и това го постави в ситуация 0:30. Димитров продължи да играе много агресивно поведе 40:0 след поредно излизане на мрежата, а след това прати великолепен слайс, който доведе до нова грешка на узбекистанеца - ПРОБИВ на нула.

0:2 - Втори гейм на нула за Гришо и 8:0 точки в негова полза. Той сервира отлично и не остави никакви шансове на опонента.

0:3 - Истомин няма отговор на отличната игра на Гришо. Димитров пробива на 15 като дори за тази единствена точка, която спечели Истомин имаше нужда от няколко допълнителни удари, преди да завърши. Много добра игра до момента на българина, който не допуска никакви грешки. ВТОРИ ПРОБИВ!

0:4 -
Доброто сервиране на Димитрв продължи и той поведе 30:15. След това обаче допусна много елементарна грешка от форхенд и се постави сам под напрежение. Въпреки това той продължава да играе уверено и с излизания на мрежата да притиска съперника. Серията му продължава.

1:4 - Истомин се разписва в мача. Той сервира успешно и поведе 40:0. Малко по-късно Григор реализира един от най-добрите си печеливши ретури за 40:30, но все пак при третия геймбол нямаше какво да стори.

2:4 - Отново се стигна до 30:30 в гейм на Димитров. Този път Истомин реализира блестяща къса топка в четвъртата точка и постави отново под напрежение Григор, който след това допусна непредизвикана грешка с цената на точка за връщане на един от пробивите. И единият пробив е върнат след ДВОЙНА ГРЕШКА на Григор Димитров.

3:4 - Истомин вкара добри сервиси и бързо дръпна 30:0. След това обаче Григор Димитров проведе две много добри точки, в които притисна съперника, за да изравни. Все пак серията на Истомин продължава.

3:5 - Майсторски гейм на нула за българина в стил "Федерер". Особено впечатляващо бе второто разиграване, в което той завърши с прецизно воле.

3:6 - Фантастичен гейм за Григор Димитров, който ПРОБИВА на 15. С това той печели първата част след само 30 минути игра. В тях той допусна едва 4 непредизвикани грешки и бе с класа над съперника.

ВТОРИ СЕТ: *Димитров сервира първи

1:0 - Отлично за Григор, който открива резултата без проблеми и с началото на тази втора част.

1:1 - Българина постави Истомин под напрежение, стигайки до 30:30. След това обаче узбекистанеца демонстрира уверена игра и не допусна изненада.

2:1 - Сервисът отново е основното оръжие на Димитров. Той отново повежда в резултата и във втория сет.

2:2 - Истомин успя да запише няколко впечатляващи печеливши удари и изравнява за втори път.

3:2 - Григор игра неубедително, допусна грешки и изостана 15:30. Истомин пое инициативата с хубав завършващ от бекхенд стигна до поредни възможности да пробие. Първата не успя да реализира като опита рискован форхенд, който попадна в мрежата. Втората бе отразена от световния номер 10 с хубав сервис. След това Димитров бе безгрешен.

4:2 - С чудесно преминаване от защита в атака Григор стигна до 30:30, завършвайки от форхенд. Това постави под напрежение Истомин и той сбърка от бекхенд, което значеше точка за пробив. Българинът реализира отличен ретур, а след това натисна мощно от форхенд, с което накара Истомин да сбърка. ПРОБИВ!

5:2 -
Гейм на нула за минута.

5:3 - Много добро сервиране на Истомин, който е максимално агресивен и търси бърза развръзка в разиграванията. Той печели на 15 и остава в мача.

6:3 - Григор Димитров майсторски приключва мача в своя полза. С гейм на нула.

 



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини