Димитров – Джокович 2:6, 4:6 (гейм по гейм)



02-10-2014 18:51 | Станко Димов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от Новак Джокович в четвъртфинален двубой на турнира China Open в Пекин. Сърбинът се наложи след 6:2, 6:4 за час и половина игра. Това бе негова пета победа от шест мача с българина.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ, Джокович сервира първи:

1:0 - Новак започва на ниво. Спечели първите две дълги разигравания, в които доминираше. Последваха грешки на Димитров и геймът е затворен на нула.

1:1 - Гришо стартира уверено и доминираше със своя форхенд, за да поведе 30:0. След това българинът рискува и допусна двойна грешка, а Джокович реализира и първия си завършващ удар - 30:30. Димитров обаче не трепна и уверено завърши в своя полза.

2:1 - Джокович първи показа слабост в играта си и след две непредизвикани грешки изостана 0:30. Гришо успя да го притисне след това и с хубав форхенд стигна до 40:15 и първи две точки за пробив. И двете обаче бяха бързо спасени от Джокович, който притисна Димитров от бекхенд страната му. Гришо отговори с мълниеносна атака от ретур и принуди Джокович пак да сбърка. Нова грешка от бекхенд обаче не му позволи да пробие. Великолепен форхенд на линията в полето на Джокера значеше четвърти шанс, но и той бързо си отиде след хубав сервис. Сърбинът допусна двойна грешка, но пак се спаси след това. От спечелена позиция Гришо не успя да спечели следващото разиграване и Джокович в крайна сметка успява да затвори в своя полза.

3:1 - Геймът започна с непредизвикана на Гришо, но след това той намери първия си сервис за 30:15. Изключителен ретур на Джокович му донесе следващото разиграване за 30:30. Грешка от бекхенд на българина доведе до първи шанс той да загуби подаването си. Нов негов пропуск, този път от форхенд и Джокович пробива.

4:1 - Никакви затруднения за сърбина. Той сервира добре, а Димитров го подпомага и с неубедителната си игра до момента. Българска агитка подкрепя и днес Гришо на трибуните в Пекин.

4:2 - Гришо реализира един от най-хубавите си печеливши удари от форхенд, за да изравни 15:15. Последва мощен ас и в крайна сметка българинът спира серията на световния номер 1.

5:2
- Джокович демонстрира първи признаци на колебание. Той загуби две дълги разигравания и изостана 15:30. В този момент българинът го подпомогна с грешка при опит да пласира сечен бекхенд. След това обаче Димитров реализира уникален минаващ удар от форхенд, който бе с цената на точка за пробив! И тя, шеста в този сет, бе спасена - този път със сервис. При равенството Григор бе неубедителен от спечелена позиция и Джокович го наказа. Едно от най-хубавите разигравания в мача последва като Григор Димитров направи първия си печеливш от бекхенд и бе аплодиран. В крайна сметка Новак печели.

6:2 - Джокович продължи да притиска Димитров и стигна до аванс 30:15. Малко след това сърбинът реализира може би най-добрия си ретур от началото на мача и заслужи сетбол при 40:30. И бързо-бързо го реализира с блестящ минаващ удар - 6:2 и той ще сервира с началото на втората част.

ВТОРИ СЕТ, Джокович сервира първи:

1:0
- Сърбинът открива с лекота и втория сет и печели подаването си.

1:1 - Няколко майсторски изпълнения на Гришо в този гейм. Първо от слайс бекхенд, а след това успя по страхотен начин да прехвърли Джокович за 40:15. Сърбинът отговори с печеливш от форхенд и майсторски бекхенд, който принуди Димитров да сгреши воле. Сервисът измъква българина.

2:1
- Много добри изпълнения на Димитров от ретур, а след това той спечели и дълго разиграване за 30:15. При 30:30 Григор опита да излезе на мрежата, но това отново се оказа неудачно и той не получи повече шансове за нещо повече.

3:1 - Неудачна къса в аут, непредизвикана от форхенд и Джокович бързо получи аванс 30:0. Григор реагира с отличен печеливш удар от форхенд. Сърбинът демонстрира нагледно класата и спечели следващото дълго разиграване по блестящ начин за 40:15 или иначе казано получи две възможности да пробие. Първата бе спасена благодарение на атакуваща игра от страна на Гришо, който пласира дълбок бекхенд. При втората се стигна до нова дълга размяна и българинът в крайна сметка не издържа. Пробив.

3:2 - Без напрежение Джокович поведе 40:15. Григор успя да пласира много добър минаващ удар, а след това и много мощен ретур, за да изравни 40:40. След тези негови усилия той най-после дочака грешка и от ракетата на световния номер 1. Точката за връщане на пробива бе разиграна по меко казано любопитен начин. Григор се защити по уникален начин като върна една от топките с удар между краката преди да завърши в своя полза. Това със сигурност ще бъде изпълнението на деня.

2:4 - Битката е за всяка точка. Отново се стигна до 30:30 и Димитров бе поставен под напрежение, а първият му сервис не му помагаше. В този момент българинът допусна едва втората си двойна грешка в мача. Грешка от форхенд и отново пробив.

2:5 - Този път няма прошка. Джокович повече от убедително затвърждава и е само на гейм от победата.

3:5 - Лидерът в ранглистата демонстрира класа и спечели две поредни разигравания от трудни позиции и в крайна сметка стигна до мачбол при 40:30. Димитров го спаси с печеливш от форхенд. Стигна се до втори пореден, а този път българинът реализира печеливш и от бекехенд. Световният номер 10 остава в мача в крайна сметка.

4:5 - Джокович много бързо поведе с 30:0. След това обаче Григор Димитров отговори със серия блестящи изпълнения. Той направи серия от четири поредни точки. Изумителна бе особено точката за пробив, първа реализирана от него в мача, която той приключи с невероятен минаващ удар от трудна позиция.

4:6 - Гришо загуби дълго разиграване и изостана 15:30. Последва нова грешка от бекхенд или иначе казано Джокович достигна до поредни два мачбола отново. С двойна грешка българинът предава мача. Общо 33 непредизвикани в мача от неговата ракета. Двубоят продължи 89 минути.

 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини