Гришо срещу Ноле - епизод №5



02-10-2014 11:56

Григор Димитров достигна четвъртфиналите на Откритото първенство на Китай. Българинът победи 43-ия в света Пабло Андухар (Испания) с 6:4, 6:4 за 84 минути игра.

В следващата фаза Димитров ще се изправи срещу световния номер 1 Новак Джокович. За сърбина надпреварата в Пекин е една от най-успешните и той се намира в серия от 21 поредни победи. Битката между Димитров и Джокович в петък ще започне в 07,30 часа българско време в петък.

Гришо и Андухар започнаха доста неубедително своя мач и се стигна до поредица пробиви. Димитров на три пъти взимаше пробив аванс, но допускаше връщането му. Българинът пропусна да затвори при 5:4 при свой сервис, но след това проби за 6:4.

Във втората част процентът първи сервис за световния номер 10 спадна значително. Григор дори се наложи да отразява три точки за пробив в третия гейм, но се справи. При 5:4 Димитров с лекота спечели подаването на опонента и затвори мача в два сета.

РАЗВИТИЕТО НА МАЧА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!

Гришо до момента си е осигурил и 90 точки за световната ранглиста. Както е известно Димитров продължава да се бори за участие на финалния турнир на осемте най-добри в Лондон през ноември.

ВИЖТЕ ГОДИШНАТА РАНГЛИСТА ДО МОМЕНТА!


КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ CHINA OPEN - ГЛАСУВАЙТЕ ТУК?

До момента световният номер 1 Новак Джокович води с 4:1 победи на Григор Димитров в преките им срещи. Последната от тях бе на Уимбълдън тази година и Ноле взе превес с 3:1 сета в полуфиналите.

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА В ПЕКИН!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини