Рафа: Радвам се, че правя това, което ми носи удоволствие



25-09-2014 16:33

Рафаел Надал пристигна в Астана, където предстои да проведе днес демонстративен двубой срещу Жо-Вилфред Цонга. Преди двубоя испанецът даде специална пресконференция.

Смятате ли, че е идва краят на хегемонията на голямата четворка в тениса?
- Не мога да предскажа бъдещето. Действително в последните пет-шест години тези тенисисти доминираха и спечелиха всички големи турнири, така че е рано да ги отписвате.

В началото на кариерата си, когато бяхте на 18 години изглеждахте доста срамежлив. След 10 години как бихте описали себе си?

- Виждам себе си да се занимавам с тенис. Целият ми живот е свързан със спорта. Не мога да гледам в бъдещето и да кажа дали ще стана треньор. Ще видим.

За първи път сте в Казахстан. Как ви се струват жените тук?
- Прекрасни са. Бях в операта в Астана и се срещнах с красиви жени. Казаха ни, че в никоя опера няма да можем да видим толкова красиви жени. Радвам се да видя толкова красота.

Казват, че при завръщането си сте още по-мотивиран?
- Винаги, когато се завръщаш след период извън игра, се появява допълнителна мотивация. Ще работя здраво, за да се върна на предишното ниво.

Коя е главната Ви мотивация?

- Намирам я във всичко, което ме заобикаля. Радвам се, че се занимавам с това, което ми доставя удоволствие - да играя тенис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини