Виландер: Всички знаем каква е целта пред Григор



09-09-2014 14:09 | Станко Димов

Голямата цел пред Григор Димитров е да стане №1 в света. Това мнение изрази бившият професионален тенисист и водещ анализатор на „Евроспорт” – Матс Виландер. Легендарният швед смята, че Гришо трябва да взима пример от Федерер и Надал и да се бори за всяка една точка.

„Григор има сърце и много иска да подобри играта си. Ще работи усилено, за да постигне тази цел. Димитров иска да бъде най-добрият тенисист в света. Целите му се ясни. Най-доброто за един млад тенисист е да гледа Роджър Федерер или Рафаел Надал. Двамата се борят за всяка една точка, когато играят един срещу друг”, коментира Виландер.

Шведът е категоричен, че скоро рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер няма да се откаже скоро.

„Смятам, че Федерер ще бъде един от тези, които играят най-дълго. Наистина е така. Роджър е удивителен. Волята му да играе и да се конкурира с другите е невероятна. Роджър печелеше толкова лесно, че всички ние забравихме, че той е и боец, който дава всичко от себе си. Показва, че има сърце и е готов на всичко, за да победи.

Федерер е един от най-великите за всички времена, защото притежава голямо сърце и голям дух. Понякога точно това е разликата между добрите и великите спортисти”, каза 50-годишният швед.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини