В Хърватия: Чилич се присъедини към безсмъртните в тениса



09-09-2014 12:52 | Станко Димов

Триумфът на Марин Чилич на US Open беше отразен подобаващо от медиите в родината на тенисиста - Хърватия. Чилич спечели титлата в Ню Йорк 13 години след триумфа на Горан Иванишевич на Уимбълдън.

"Победата на живота - Чилич нямаше как да бъде спрян и спечели Откритото първенство на САЩ", е заглавието на вестник "Вечерни Лист". "Каква невероятна нощ. След Ива Майоли ("Ролан Гарос" през 1997 година) и Иванишевич ("Уимбълдън" през 2011 година), Чилич е третият хърватин, който печели титла от Големия шлем", написа още изданието.

"Чилич спечели Откритото първенство на САЩ. Марин донесе първа титла от Големия шлем за Хърватия след 13 години", се казва в коментара на "Спортске Новине".

"Невероятният Чилич наследи Горан и спечели турнир от Големия шлем", е заглавието на "24 часа", докато "Ютарний Лист" оцени, че "Чилич се присъедини към безсмъртните в тениса."

Index.hr припомни за постиженията на хърватския тенисист по време на престижния турнир: "Чилич спечели сензационно след победи над Томаш Бердих, Роджър Федерер и Кей Нишикори без нито един загубен сет."

В центъра на Загреб група запалянковци отпразнува успеха на Чилич, а в родния град на тенисиста Меджугорие (Босна и Херцеговина) бяха организирани специални тържества след финала на US Open. / БТА

ТРИУМФЪТ НА ЧИЛИЧ В СНИМКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини