Пресконференцията на Федерер: Робин бе просто невероятен



02-06-2010 04:11 | Николай Драгиев

 

Световният номер 1 Роджър Федерер призна, че е бил напълно надигран от Робин Сьодерлинг в полуфиналите на "Ролан Гарос". Федерер разбира се не пропусна на няколко пъти да вмъкне и това, че условията са фаворизирали шведа, след падналия дъжд. Швейцарецът обясни, че не иска да мисли за последиците от поражението, но смята че сезонът на трева ще му помогне да превъзмогне болката от загубата.

 

Ето и почти цялата пресконференция на Роджър:

 

Кажи ни повече за емоциите, които изпитваше. Трябва да си бил много разочарован.

Федерер: Разочарован съм, но в някаква степен. Не мисля, че изиграх лош мач. Да си тръгнеш по този начин е по-добре. Да те отстрани толкова добре състезаващ се играч, е по-леко.

 

Можеше ли двубоят да се развие по друг начин при точката за спечелването на третия сет? Или ти просто заигра по-лошо?

Федерер: В двубой 3 от 5 сета винаги имаш шансове. Той изигра един форхенд, при който вместо 15-30 можеше да стане 0:40. Това е голямата разлика. РОбин игра наистина много агресивно и му се получи. Условията, след като подновихме игра станаха още по-тежки, но в същото време той заигра още по-добре. И аз имах своите възможности, но не се получи.

 

Серията ти от полуфинали в Шлема бе прекъсната. Какво значи това за теб? Сякаш всяко хубаво нещо си има край...

Федерер: Както казахте, нещата винаги отиват към своя край в определена степен. Надяваш се това да не се случи, но то просто идва. Сега пък имам серия от четвъртфинали (смее се). Мисля че трябва да запазя позитивизъм - серията ми бе невероятна. Горд съм с постигнатото. 

 

Беше ли голяма разликата в представянето на Робин през миналата година и сега?

Федерер: Условията за игра този път бяха много тежки. Не че преди година ни бе по-лесно. Може би и аз не играх по най-добрия възможен начин. Той сервира отлично, а аз не се възползвах от шансовете си във втория и третия сет.Пропуснах твърде много шансове. Миналата година спечелих, но сега не успях.

 

Условията за игра, фаворизираха ли Сьодерлинг?

Федерер: Когато е дъждовно, винаги е много неприятно. Не само за мен, а и за опонента ми. Днес това му помогна повече на него. Мисля обаче, че играта му бе величествена. Игра много консистентно и агресивно. Със сигурност се представи впечатляващо. Все пак ми е неприятно, че губя три пъти в подобно дъждовно време - в Рим, Ещорил и тук.

 

За кое те е яд повече - че не спечели титлата, може да загубиш първото място в ранглистата или че загуби едва на четвъртфинал?

Федерер: Трябва да приема загубата такава, каквато е. Не мисля за последствията. Най-неприятното е, че не мога да защитя титлата си. Мисля си, че играта ми бе достойна дори за титла. Яд ме е, че не успях да се представя на ниво днес. Сега продължавам напред. Идва сезонът на трева и това ще ми помогне да превъзмогна случилото се.

 

Има ли шанс Сьодерлинг за титла?

Федерер: При всички положения. Още повече щом е на полуфинал. Добре е за него, че игра финал миналата година и сега ще се чувства много по-уверен в силите си.

 

Играл ли си някога с по-мощно удрящ съперник от Сьодерлинг?

Федерер: Да. Дел Потро. Може би го забравихте, защото той е контузен. Истината е, че аз не показах своята игра. Ако неговата мощ бе проблем за мен, то нямаше да имам толкова победи над него. Просто той игра невероятно.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини