Джокович: Нишикори бе по-добър



07-09-2014 03:22

Новак Джокович претърпя най-ранното си поражение на Откритото първенство на САЩ от 2009-а година. Той бе отстранен в полуфиналите на турнира от Кей Нишикори. По този начин световният номер 1 не достигна дори финал на нито един от турнирите в US Open сериите.

Той не пожела да си търси оправдания след поражението и отчете, че японецът е играл на много високо ниво.

"Условията бяха тежки за игра, но това важи и за двама ни. Освен това той имаше повече прекарано време на корта от мен. Нишикори игра страхотен тенис и го поздравявам за представянето. Просто бе по-добър," отчете сърбинът.

"Нямаше го баланса в играта ми. Непредизвикани грешки. И то в ситуации, когато той ми даваше удобни топки, а аз не се възползвах."

Ноле отличи бекхенда на Нишикори като един от най-добрите и като цяло определи азиатеца като състезател, който може да играе еднакво успешно на всички настилки.

Джокера не разкри дали със сигурност ще участва за Сърбия в турнира за Купа "Дейвис". Той подчерта, че държи да отдели подобаващо внимание на бременната си съпруга Йелена Ристич и ще съобрази графика си до края на 2014-а със семейните си задължения.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини