Рашид: Не искам красиви загуби от Григор



06-09-2014 12:49

Треньорът на Григор Димитров Роджър Рашид даде любопитно интервю пред австралийско издание Advertiser, в което сподели любопитни подробности за своята кариера. Той не пропусна да коментира и ситуацията на своя възпитаник Григор Димитров в момента.

Рашид разкри, че първоначално е започнал да работи с деца, следейки цялостния процес при тяхното развитие. Впоследствие Рашид последователно е треньор на бившия номер 1 Лейтън Хюит и на французите Гаел Монфис и Жо-Вилфред Цонга.

Австралиецът отчита, че от всеки от тях е научил много, но специално споменава Хюит. "Благодарение на него установих, че винаги има начин да се измъкнеш от трудните ситуации. Трябва да гледаш на играта като шахматна дъска. Като дълга война, защото той нямаше мощен сервис и други подобни оръжия. Научи ме, че можеш да постигнеш всичко докато продължаваш да се бориш. Лейтън винаги излизаше на корта готов за битка. Той не приемаше друга развръзка и обичах това в него."

Рашид разкрива и повече от любопитно нещо. А именно, че има свой собствен профил на всички играчи в топ 75 и на всеки три месеца го обновява. В тях той разглежда силните и слабите страни на въпросните състезатели.

"Когато дадох на Григор неговия такъв, на практика му показах върху какво е необходимо да работи. Не бе нужно да демонстрира непрекъснато всичките си умения. Казах му, "Не искам непрекъснато да те виждам в репортажите с твоите невероятни удари, ако си загубил 6:3, 6:3. Искам да чуя на бързо, че си спечелил 6:3, 6:3." Във всяко едно разиграване той трябва да подхожда правилно. Наистина е добро момче и има нужда да се възползва от всичко това," анализира Рашид.

Дали обаче Гришо е най-добрият тенисист, с който е работил Рашид? "Не обичам да сравнявам. Той е най-големият природен талант до момента физически и като умения с ракетата. Определено е с най-много възможности от играчите, които съм тренирал."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини