Григор Димитров срещу Федерер в „Медисън Скуеър Гардън”



06-09-2014 10:46 | Станко Димов

Григор Димитров ще се изправи срещу Роджър Федерер в демонстративен турнир, който ще се проведе в митичната зала „Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк. Надпреварата BNP Paribas Showdown ще се състои през месец март догодина.

Самият Григор Димитров дори вече публикува в социалните мрежи рекламни снимки, промотиращи предстоящото предизвикателство.

Турнирът се провежда от 2008 година, като в първото издание участие взеха Роджър Федерер и Пийт Сампрас. През сезоните в надпреварата са се включвали още Иван Лендъл, Джон Макенроу и Андре Агаси.

По традиция турнирът представлява два демонстративни двубоя, най-често един за мъже и един дамски. Понякога обаче организаторите поставят и двойков мач.

Федерер вече веднъж е участва в BNP Paribas Showdown. Това се случи през 2012-а, а негов съперник бе Анди Родик. За радост на домакините във въпросния двубой победител излезе вече оттеглилия се от тениса Родик.  

До момента Григор Димитров и Роджър Федерер са се срещали само веднъж в официален двубой. Това се случи в края на сезон 2013, когато двамата играха на четвъртфиналите на турнира в родния град на Маестрото – Базел.

Федерер спечели въпросния двубой с 2:0 сета. През последните месеци обаче двамата на няколко пъти проведоха съвместни тренировки. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини