Хингис: С Пенета си говорим на испански



06-09-2014 02:26

Мартина Хингис и Флавия Пенета са една от приятните изненади на тазгодишното Открито първенство на САЩ. Двете достигнаха до днешния финал при двойките, където ще срещнат руския дует на Екатерина Макарова и Елена Веснина.

До момента швейцарката два пъти бе спирала с тениса. Първо през 2003-а заради проблеми с травми, а през 2006-а бе наказана за две години, след като допинг пробата й установи наличие на кокаин.

Именно през същата година датира и последният й трофей от Големия шлем - на смесени двойки от Откритото първенство на Австралия заедно с Маеш Бупати.

Сега Хингис играе заедно с Флавия Пенета, чиято доскорошна партньорка при дуетите Хисела Дулко, прекрати кариерата си. "С Флавия се чувствам комфортно на корта. Това е ключово за успеха ни. Тя е много мощна, а аз се чувствам по-добре на мрежата. Мисля, че играта ни се допълва и това е най-успешният ни турнир," коментира още Хингис.

В същото време Флавия Пенета разкри любопитна подробност затова как двете полиглотки комуникират. "Говоря с нея повече на испански отколкото на италиански, тъй като нейният приятел е испанец," шеговито заяви италианката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини