Фаворитките продължават в четвъртфиналите на ДЛП



04-09-2014 12:33 | Калин Дацов

Въпреки лошото време, което наложи доста промени в програмата вчера, всички предвидени мачове се изиграха и станаха ясни четвъртфиналистките при дамите на Държавното лично първенство по тенис.

Водачката в схемата Виктория Томова записа повече от категорична победа над Виктория Очева с 6:2, 6:1 и на четвъртфиналите излиза срещу завърналата се в тениса Таня Райкова. Място в тази фаза си осигуриха още фаворитките Хюлия Велиева и Джулия Терзийска.

Вече стартираха и мачовете от основната схема при мъжете. Поставеният под №1 Тихомир Грозданов успя да се поздрави с победата срещу Мирослав Георгиев (7:5, 6:3) и така да се класира на осминафинал.

В много оспорван мач вторият в схемата Петър Трендафилов постигна изключително трудна победа над Калоян Вълчев със 7:5, 7:5. Фаворитите Валентин Димов и Динко Халачев също записаха победи и ще играят на осминафиналите.

Междувременно стана ясна и схемата при смесените двойки. Водачи са Александра Караманолева и Пламен Милушев.

„Надяваме се всички мачове от програмата днес да се изиграят на кортовете на Националния тенис център, но всичко зависи от времето. Дано не завали“, сподели главният съдия на състезанието Любомир Бадински.

Днес метеорологичните условия са доста по-добри от вчера и всички мачове стартираха по програма. Организаторите се бяха постарали много и успяха да подготвят кортовете след проливния дъжд вчера и снощи.

Състезателният ден продължава с мачове от основните схеми при мъжете и жените, а по-късно през деня предстои да се изиграят и първите мачове на смесени двойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини