„Парти Джокович” на полуфинал за 8-ма поредна година



04-09-2014 08:33 | Станко Димов

Новак Джокович достигна до полуфинал на US Open за осма поредна година! Това стана факт, след като сърбинът надви с 3:1 сета Анди Мъри в повторение на финала от 2012-а. Двубоят продължи 3 часа и 33 минути, а Ноле се наложи със 7:6 (1), 6:7 (1), 6:2, 6:4 като стана седмият играч с поне 50 победи в Ню Йорк.

„Преди всичко искам да благодаря на всички по трибуните, че останаха до толкова късно тук. Надявам се, че ви беше забавно и че ви хареса. И двамата дадохме най-доброто от себе си. На моменти тенисът не беше най-добрият, направихме доста грешки, но това беше здрава битка.

Първите два сета продължиха повече от два часа, не очаквах нищо по-различно. Когато играя с Анди в Големия шлем мачовете винаги са по 3-4 часа, така че съм свикнал и бях готов точно затова”, коментира Джокович след двубоя, който приключи в 01:16 местно време.

В спор за място на финал световният №1 ще срещне Кей Нишикори, който по-рано през вечерта надви в 5 сета шампиона от Australian Open Стан Вавринка. До момента Джокович и японеца са си разменили по една победа, а Ноле има и един успех без игра, който дойде този сезон в Маями.

„Не сме играли заедно отдавна. Той е много талантлив състезател, сервира добре, движи се отлично по корта. Определено очаквам интересен двубой. Ще бъде страхотно и за нашия спонсор”, сподели още сърбинът.

Запитан какво ще прави тази вечер, Ноле се обърна към публиката: „Отиваме ли на парти? Да? Шегувам се, прибирам се в хотела и заспивам. На моя треньор няма да му се хареса, ако сега отида на парти”.

Последният път, когато Джокович не достигна поне до полуфинал в Ню Йорк бе през 2006-а, когато сърбинът бе на 19 години. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини