Димитров – Монфис 5:7, 6:7, 5:7 (гейм по гейм)



02-09-2014 14:43 | Станко Димов

Григор Димитров загуби от Гаел Монфис в двубой от IV кръг (осминафинал) на последния за сезона турнир от Големия шлем – US Open. Гришо отстъпи след  5:7, 6:7, 5:7 на 20-ия поставен.

През 2011-а, именно на US Open, Монфис също победи Григор в Ню Йорк, но в първи кръг.

Монфис ще срещне Роджър Федерер в четвъртфиналите.

КОМЕНТАР НА МАЧА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ, Димитров сервира първи:

1:0 - Добър откриващ гейм за българина. Той допусна една двойна грешка, но не допусна повече колебания и завърши с ас.

1:1 - Отличен отговор на Монфис, който вкара два аса и като цяло нямаше никакви проблеми.

2:1
- Отново никакви проблеми за Димитров и той повежда за втори път в мача.

2:2
- На нула за Монфис. Сервиси в тялото на Монфис, които затрудниха Григор, който нямаше отговор. Началният удар на французина достига 220 км в час.

3:2 - Димитров пак повежда след 11 минути игра. Той спечели единственото по-дълго разиграване за 30:15, което се оказа ключово. След това той доминираше с началния си удар.

3:3 - Монфис вкара два печеливши сервиса, но допусна и две грешки за 30:30. След това обаче нямаше проблеми да затвори в своя полза.

4:3 - На нула за сервиращия. Поредица грешки от бекхенд на Монфис и българинът взима седмия гейм в мача.

4:4
- Григор загуби оспорвано първо разиграване, а след това нямаше повече шансове. Монфис завършва с изключителен бекхенд по правата. 20 минути игра дотук.

5:4
- Пак повежда Гришо. Той взима превес още в началото благодарение на форхенда си.

5:5 - Никакви проблеми за Монфис. Отлично сервиране за него. Почти не се стигна до разигравания.

5:6
- Световният номер 8 направи две грешки на мрежата и изостана 15:30. Монфис се възползва и с хубав бекхенд го натисна, достигайки до поредни точки за пробив 40:15. И той реализира първата след нова грешка на Димитров.

5:7 - Монфис печели на нула, а с това и сета. Малко над 30 минути игра.

ВТОРИ СЕТ, Димитров сервира първи:

1:0 - Трудно начало на Димитров. Той допусна някои грешки, но в решителния момент пласира ас за 40:30, а след това реализира и геймбола. Открива резултата на старта на втората част.

1:1 - Французинът допусна първа двойна грешка в мача. След това обаче отново демонстрира уверена игра, за да поведе 40:15. Монфис допусна спад, последваха нови две двойни грешки и една непредизвикана. Григор Димитров получи възможност да пробие, но сбърка от форхенд. Резултатът е изравнен в крайна сметка.

2:1 - Димитров започна много добре и убедително поведе 30:0. Григор не се възползва, а и Монфис демонстрира уменията си в защита, за да изравни 30:30. В трудната ситуация Гришо сервира добре и се измъква.

2:2 - Гришо успя да направи чудесен прехвърлящ удар, за да изравни 30:30. Във важният момент Монфис продължи да сервира отлично и пак не му дава шансове.

2:3 - Оспорван гейм, в който и двамата допуснаха редица грешки. Монфис се възползва и получи точка за пробив, която обаче не реализира след грешка. Той обаче достигна до втора такава. Григор прави двойна грешка и вече изостава и в този сет.

2:4 - Отново много пропуски и от двамата. Монфис не успя да пласира повече първи сервиси и Григор дочака двойна грешка, с която получи възможност за пробив. За пореден път Димитров пак не се възползва и французинът затвърждава.

3:4 - Монфис пак постави опонента си под напрежение с хубави ретури, за да поведе 30:0. Гришо намери първия си сервис и сравнително без затруднения обръща в своя полза.

4:4 - Димитров спечели хубаво първо разиграване, последва двойна грешка, а с отличен ретур преднината му нарасна до 40:0. Серията му от седем поредни точки бе прекъсната, а Монфис спаси и втория шанс след разиграване от 19 удара - най-дългото в мача. Все пак, най-после, третата възможност е реализирана и резултатът в сета е изравнен.

5:4 - Пробивът е затвърден на нула. Монфис си позволява доста неспортсменско поведение в края на гейма. Той дори не посрещна последния сервис на българина, а при отиването към стола за почивка и бурно изрази недоволството си от ситуацията. Публиката го освирква.

5:5 - Монфис остава в сета. Отговаря с гейм на нула в своя полза.

6:5 - Гришо отговаря по същия начин. Той спечели едно много хубаво разиграване, в което се защитаваше. Освен това сервира на ниво.

6:6 - Определено Григор можеше да измъкне нещо повече в първите точки, а след като не успя Монфис намери първия си сервис и отново печели.

6:7 - Монфис първи сбърка на мрежата и изостана с мини-пробив - 0:2. Григор не се възползва да поведе 3:0, а сбърка и от форхенд. Така Монфис изравни точките за 2:2. Двамата си размениха по още един мини-пробив за 4:4. При 5:4 Григор реализира изумителен бекхенд слайс и заслужи два поредни сетбола. Той пропусна първия като топката му отскочи от лентата на мрежата и излезе в аут, а при втория сгреши от бекхенд. Монфис дочака нова грешка на българина и се възползва - 2:0 сета за него. Дотук Григор Димитров няма обрат от 0:2 сета в кариерата си.

ТРЕТИ СЕТ, Монфис сервира първи:

1:0 - Григор завърши два форхенда, но Монфис сервира на ниво и измъква и този гейм.

1:1 - Сервиращият затваря на нула. Убедително начало за българина в третата част.

2:1 - Майсторска игра на мрежата, а след това и отличен къс диагонал дадоха аванс 30:0 на Димитров. В крайна сметка той получава две точки за пробив при 40:15. Сгрешен ретур и печеливш на Монфис го спасяват. Два аса и той обръща.

2:2 - Григор изравнява отново. На него му се наложи и да се прибере до съблекалнята да смени маратонките си, чиято подметка се отлепи. Въпреки този проблем той запази концентрация и печели.

3:2 - Монфис продължава да сервира отлично, но е подпомаган отново от Григор Димитров, който прави леки грешки. Включително от любимия форхенд. Без особени затруднения пред Гаел.

3:3 - Едно от най-добрите представяния на българина. Чудесно сервиране, а успя да впечатли и с едно блестящо стоп-воле от трудна ситуация.

4:3 - С лекота за Монфис. Разнообразно сервиране и той печели на нула.

4:4 - При 30:30 Григор бе в трудна ситуация. Той намери началния си сервис и затваря в своя полза.

5:4 - Монфис се приближава на една малка крачка от спечелването на мача. По елементарен начин Григор му подари няколко точки, а французинът затваря и с ас.

5:5 - Поставеният под номер 20 спечели отлично първо разиграване, но Григор обърна до 30:15 като третото разиграване бе изумително. Димитров остава в мача.

6:5 - Невероятни форхенди на Монфис му дадоха аванс 30:15, а след това българинът пак му помогна с елементарна непредизвикана грешка. Вторият геймбол е реализиран.

5:7 - Страхотен печеливш от ретур на Монфис и две поредни грешки от форхенд на Григор Димитров донесоха два мачбола при 15:40. Още при първия мачбол Гришо предаде мача с двойна грешка.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини