Исторически осминафинал! (видео)



01-09-2014 06:37 | Калин Дацов

Григор Димитров достигна осминафиналите на Откритото първенство на САЩ! Той реализира обрат срещу белгиеца Давид Гофен (№56) 0:6, 6:3, 6:4, 6:1 за малко над два часа игра.

Така Димитров стана първият българин в четвърти кръг на US Open! Той продължи успешната си серия през 2014-а в турнирите от Големия шлем, след като на Откритото първенство на Австралия достигна до четвъртфиналите (загуба от Рафаел Надал), а на Уимбълдън отстъпи на Новак Джокович в полуфиналите.

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ!

Двубоят започна ужасно за Димитров. Гофен, който бе спечелил 27 от последните си 28 мача, стартира устремно и взе първата част с 6:0! Белгиецът брутално наказа Гришо за 32% първи сервис и за едва 26 минути приключи в своя полза.

Началото на втория сет също не бе оптимистично за българина. Той обаче демонстрира характер, спасявайки три точки за пробив в откриващия гейм. И оттук нататък настъпи голямата промяна. Световният номер 8 проби за 3:1 подпомогнат и от двойна грешка на съперника. Това му бе достатъчно, за да изравни общия резултат.

Особено драматичен бе третият сет. Григор Димитров направи два пробива и поведе 4:0, което наглед изглеждаше като непреодолим аванс. Гофен обаче не се предаде и постигна впечатляваща серия. Той наказа българина за някои негови не съвсем концентрирани изпълнения, за да изравни до 4:4. 56-ият в световната ранглиста тенисист обаче не издържа на напрежението след това. Той позволи на Григор да го пробие за 5:4 и то като допусна две поредни двойни грешки!

Четвърият сет бе протоколен. Гофен бе изцеден физически и стана лесна плячка на Димитров, който го разгроми с 6:1 и взе 41-а победа през сезона.

"Не съм сигурен, че Димитров би обърнал подобен двубой преди година. Той е израснал много. Не показа страхотен тенис, но продължава. Браво," похвали българина един от популярните специалисти зад Океана - Дарън Кейхил.

Нова трудна битка очаква Григор Димитров в осминафиналите. Той ще спори с бившия възпитаник на треньора си Роджър Рашид - Гаел Монфис. Двамата имат две срещи дотук. Монфис печели тъкмо в Ню Йорк през 2011-а с 3:0 сета, а Гришо има записан успех в Букурещ този сезон, когато Монфис се отказа в първия сет.

РАЗВИТИЕТО НА СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини