Алмагро пак ще пробва да спре Надал в Париж



31-05-2010 19:56 | Станко Димов

Николас Алмагро ще излезе срещу Рафаел Надал и историята в спор за място на полуфинал на "Ролан Гарос". Нисичкият испанец пречупи в 4 сета сънародника си Фернандо Вердаско в интересek мач, продължил 2 часа и 12 минути.

 

Като цяло световният номер 19 затвърди страхотната форма, която показва от началото на сезона на клей. Нисичкият испанец диктуваше случаващото се на корта през целия мач, с изключение на втория сет, в който отстъпи с 4-6 гейма.

 

Иначе самият Вердаско бе тотално изтощен. Дългият сезон на клей, който имаше за пореден път му изигра лоша шега. Така той за четвърти пореден път отпада на осминафинал на "Ролан Гарос".

 

Така в четвъртък Алмагро ще излезе за втори път от началото на сезона на клей срещу Надал. Първият случай бе на полуфиналите в Мадрид, а Рафа се наложи с 2:1 сета. Важно е да отбелжим, че именно Алмагро бе един от двамата играчи в света, които се опънаха на "Матадора" и му взе сет на червено. Другият е Ернест Гулбис.

 

Мачът между Алмагро и Надал е в сряда. Победителят от тази двойка ще се изправи на полуфинал срещу спечелилия мача Юрген Мелцер (Австрия) - Новак Джокович (Сърбия).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини