Димитров - Гофен 0:6, 6:3, 6:4, 6:1 (гейм по гейм)



01-09-2014 03:56 | Станко Димов

Григор Димитров победи белгиеца Давид Гофен с 0:6, 6:3, 6:4, 6:1 и достигна осминафиналите на Откритото първенство на САЩ.

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА!

РАЗВИТИЕТО НА МАЧА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ:
* Димитров сервира първи

0:1
- Гришо започна с две убедителни точки в своя полза. След това той допусна двойна грешка, а при 40:15 пропусна два поредни геймбола. В тези ситуации Гофен успешно го притисна още от ретур. Грешките на Григор и пропуснатите първи сервиси го доведоха до много неприятна ситуацията - той допуска пробив на старта.

0:2 - Гофен затвърждава. Той много добре разнообразява играта си и успешно излиза на мрежата. Двамата стигнаха до 30:30, но след това белгиецът бе убедителен.

0:3 - Нищо в играта на Григор Димитров не се получава. Той допусна поредица непредизвикани грешки и изостана 0:40. След това реализира ас от втори сервис. След това обаче допусна двойна грешка и допуска втори пробив.

0:4 - Доста оспорвани разигравания, но и доста грешки и в този гейм. Григор стигна до точка за пробив при 40:30, но Гофен бързо я отрази. След отлична защита Димитров получи нов шанс, но по-лековат начин го опропасти като избърза да излезе на мрежата. Гофен затвърждава в крайна сметка след отлична защита.

0:5 - Гришо намери сервиса си и взе лесни точки за 30:15, но Гофен отговори с блестящ печеливш удар от бекхенд. Последваха нови изключителни изпълнения от дъното на корта за Гофен и той продължава серията си. Той ще сервира за сета. Само 32% първи сервис за българина са в основата на проблемите му. Едва 22 минути на корта.

0:6 - Добро сервиране от Гофен и той затваря в своя полза с гейм на нула и само 26 минути общо в сета. Българинът направи цели 11 непредизвикани грешки общо и едва 2 уинъра. До момента Димитров няма спечелен мач от четири случая, в които губи сет на нула.

ВТОРИ СЕТ:
* Димитров сервира първи

1:0 - Григор Димитров пак се постави в тежка ситуация и изостана 0:30. С уникално изпълнение в движение на форхенд Гофен стигна до 40:15 или иначе казано две точки за пореден пробив. Белгиецът пресили ретура си в желанието си да завърши при първата, а при втората Гришо успя да намери линията. Последва трета поредна подобна ситуация. Оттук нататък обаче Григор се преобрази и обърна гейма в стил. Първи за него в мача.

1:1 - Добър отговор. Гейм на нула и то завършен с ас за Гофен.

2:1 - Много по-добро сервиране от страна на Димитров. Той сравнително лесно затваря в своя полза и пак повежда.

3:1 - Белгиецът бързо дръпна 30:0, но отговорът бе подобаващ в следващите две точки, а втората бе спечелена от Димитров с отличен минаващ удар. Двамата си размениха елементарни грешки от форхенд за 40:40. Гофен пропусна и втори геймбол, за което плати скъпо. Григор спечели отлично разиграване със завършващ форхенд, а при точката за пробив Гофен направи двойна грешка.

4:1 - В стил! Пробивът е затвърден на нула. С по-голям процент първи сервис Димитров изглежда по-съвсем различен начин. 48 минути само до момента игра.

4:2 - Гофен започна отлично и бързо поведе 30:0. Григор отговори с блестящ уинър от бекхенд. Белгиецът в крайна сметка спира серията на хасковлията.

5:2 - Оспорван гейм, в който и двамата допуснаха доста грешки. Ключов бе моментът при 30:30. Тогава Димитров намери сервиса си, вкара ас, а след това и още един печеливш начален удар.

5:3 - Гофен бързо поведе 40:0 с убедителна игра. Последва двойна грешка и блестящ ретур на съперника. Третият шанс все пак е реализиран.

6:3 - Сетовете са изравнени след 63 минути игра общо! Никакви проблеми в този девети гейм за Григор Димитров след добро сервиране.

ТРЕТИ СЕТ:
* Гофен сервира първи

0:1 - Давид Гофен започна неубедително и не съумяваше да пласира първи сервис. Григор поведе 40:30, а Гофен реши да рискува, пращайги форхенда си в аут. Пробив на старта.

0:2
- Най-добрият българин продължава да доминира на корта. Пробивът е затвърден. Той поведе 40:0, след което направи двойна грешка. Гофен последователно реализира два печеливши от бекхенд, за да изравни 40:40. След това обаче той нямаше сили за нещо повече.

0:3 - Определено доминиращият на корта е Григор Димитров. Той взима втори пореден пробив. В този гейм българинът демонстрира майсторска игра в защита и измъкна наистина трудни разигравания.

0:4
- Трудности за Гришо, който сякаш загуби концентрация. Той допуска поредица неточности, включително двойни грешки за 15:40. Гофен пропусна първия шанс за пробив, а при втория бе матиран в прекрасно разиграване. Белгиецът продължи да атакува и пак заслужи възможност, но нямаше отговор на последвалата серия мощни сервиси. 4:0 за световния номер 7, независимо от общо 4 двойни грешки в тези четири гейма.

1:4 - Белгиецът взима подаването си. Най-после той намери сервиса си и сравнително без затруднения се разписва в сета.

2:4 - Неудачно излизане на мрежата постави Григор Димитров в ситуация 15:30. Гофен се възползва и по прекрасен начин премина от защита в атака, за да реализира печеливш от форхенд с цената на две точки за пробив. Едната бе спасена, но след това сервиращият направи двойна грешка!

3:4 - Първите три точки бяха спечелени с невероятни удари от форхенд за двамата. Гофен бе по-активният и взе аванс 30:15, а след това затвори в своя полза, продължавайки серията си.

4:4 - Двойна грешка постави Димитров в положение 15:30. Той трепна в този миг и прати форхенда си в аут, а това значеше две възможности за пробив в подаването му. Първата, независимо от намеса на мрежата след негов форхенд, бе спасена. След това пък Гофен опита много агресивен ретур на втори сервис и сгреши. Белгиецът в крайна сметка реализира общо четвъртия си шанс и пробива!

4:5 - Началото за Григор Димитров бе добро и той умело взе аванс 30:15. След това обаче прати форхенд в аут и не се възползва от добър шанс. Гофен обърна до геймбол с атакуващи действия. Българинът отговори като на свой ред взе поредни разигравания, достигайки точка за пробив. Гофен обаче бързо я спаси. Белгиецът допусна ново колебание и две поредни двойни грешки!!! Роджър Рашид е на крака, за да подкрепи възпитаника си, а публиката скандира името на Димитров.

4:6 - Гейм на нула! 2:1 сета в полза на Димитров. Точно 118 минути игра до момента.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ:
* Гофен сервира първи

0:1 - Грешките в играта на Давид Гофен се нижат една след друга. Григор пробива на 15 с печеливш ретур.

0:2 - Много убедително българинът затвърждава. Гофен е тотално разочарован от случилото се в края на предишния сет и това личи от всяко негово действие.

0:3 - Втори пробив за Григор. Гофен няма нищо общо с играча от първите три сета. Сякаш се е предал. Освен това губи гейма с двойна грешка.

0:4 - Шест поредни гейма за Григор. Пробивът е затвърден. Без да вкарва особено добър процент първи сервис той печели.

1:4 - Гофен се разписва най-после. Добро сервиране от него като той умело успя да миксира играта си с излизания и на мрежата.

1:5 - Гейм на нула. Тотално надмощие за българина, който е все по-близо до крайния успех.

1:6 - Три мачбола получи Григор Димитров при сервиса на Гофен. Вторият е реализиран и той приключва мача в своя полза!!!

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини