Супер сблъсък в Ню Йорк: Маша срещу Вожняцки



30-08-2014 10:36 | Станко Димов

Мария Шарапова се класира за четвърти кръг на US Open, след като победи с 6:2, 6:4 германката Забине Лизицки. Рускинята реализира два пробива в откриващия сет и така поведе в частите след 40 минути игра.

Във втория сет носителката на пет титли от Големия шлем започна колебливо и Лизицки се възползва. Германката поведе с 3:1, но след това ситуацията на корта се обърна в полза на Маша. Шарапова сервираше за победата при 5:3, но допусна пробив, след което обаче на свой ред взе подаването на съперничката си и при третия си мачбол сложи край на спора след час и 41 минути на „Артър Аш”.

Това бе седми сблъсък между двете тенисистки и шести успех за рускинята. Както Шарапова, така и Лизицки се отчетоха с повече непредизвикани грешки, отколкото печеливши удари. Маша направи 14 уинъра и 24 непредизвикани грешки, докато при германката тези показатели бяха съответно 20 и 32.

„Имах тежка съперничка днес - много агресивна и със силен сервис. Стараех се да съм концентрирана при ретурите. За съжаление не успях да използвам собствения си сервис, както ми се искаше”, заяви след победата Шарапова.

Така рускинята ще се изпрaви в следващия си мач в Ню Йорк срещу бившата лидерка в световната ранглиста Каролина Вожняцки, която се разправи с Андреа Петкович с 6:3, 6:2. Датчанката остави в статистиката 14 печеливши удара и 11 непредизвикани грешки, докато при Петкович уинърите бяха 24, а непредизвиканите грешки с 10 повече.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини