Лейтън Хюит: Да се оттегля? Не знам...



Лейтън Хюит: Да се оттегля? Не знам...
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
28-08-2014 13:11 | Станко Димов

Преди 13 година Лейтън Хюит вдигна победоносно ръце на Откритото първенство на САЩ. Късно снощи австралиецът отпадна в първия кръг на надпреварата в Ню Йорк след поражение с 3:6, 4:6, 3:6 срещу поставения под номер 6 Томаш Бердих (Чехия). На въпрос на медиите дали ще бъде на US Open и през следващия сезон Хюит заяви: "Не знам, задават ми този въпрос всяка седмица".

Журналистите продължиха да настояват по темата: "Какво ще е бъдещето ти на Откритото първенство на САЩ, ще се задържиш ли още в спорта?" "Наистина не знам, отговори 33-годишният австралиец. - Просто ще изчакам и ще видя. Не съм мислил по този въпрос", допълни бившият номер 1 в света, който има най-много изиграни петсетови мачове в Шлема от всички тенисисти в "Оупън ерата".

"Седмица след US Open предстои "Купа Дейвис", така че това е основната ми цел - искаме да останем в Световната група. Хубавото е, че дори да се откажа, мисля, че оставям отбора в добри ръце", каза Хюит.

Носителят на две титли от Шлема призна, че тялото му вече трудно издържа, но въпреки това не би променил нищо в кариерата и живота си.

"Просто изживявам мечтата си. Остарявам и единственото, което искам, е да мога да играя в надпреварите от Големия шлем и да защитавам честта на Австралия за "Купа Дейвис". Имам щастието да правя това ужасно дълго време", завърши Хюит, цитиран от Агенция "Спортал".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини