Радванска отпадна изненадващо, Шарапова с нов обрат



28-08-2014 03:10 | Калин Дацов

Китайката Шуай Пън поднесе една от големите изненади във втори кръг на Откритото първенство на САЩ. Тя надви световната номер 5 Агниешка Радванска с 6:3, 6:4. Любопитното е, че азиатката за втори път побеждава Радванска в Ню Йорк след 2010-а. Ага пък има победи над тази съперничка на Australian Open и Уимбълдън също в изключително драматични битки.

Решителният момент в мача настъпи във втория сет. Тогава Радванска водеше 2:0 и имаше точка за 3:0, но не се възползва и бе наказана. Пън стигна до връщане на пробива, а след това затвори мача в два сета с 6:4 в своя полза за общо 96 минути на корта. В следващата фаза тя ще срещне Роберта Винчи.

За Пън това бе четвърта победа над състезателка от топ 5 и първа от 2011-а, когато тя надигра Вера Звонарьова. За Радванска пък US Open остава единственият турнир от Големия шлем, в който не е достигала четвъртфиналите.

В същото време Мария Шарапова имаше ново трудно препятствие по пътя си към трети кръг. Маша все пак достигна до обрат срещу 95-ата в света Александра Дюлгеру - 4:6, 6:3, 6:2.

Румънката стартира по-добре и в първия сет взе решителен пробив за 4:3, след което не пропиля този си аванс. Шарапова отговори като по подобен начин реализира пробив за 4:2 и прати мача в трети сет. Там рускинята демонстрира своя характер и бързо поведе с 4:0, предрешавайки крайния изход.

Любопитно е да се отбележи, че за Шарапова това бе 11-и обрат през сезона след загубен първи сет. Маша предстои да играе в следващата фаза със Забине Лизицки, срещу която води с 5:1 в преките мачове.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини